Gyímesközéplokon és Székelykeresztúron a Figura

Október 7-én és október 8-án

A Figura október 7-én Gyímesközéplokon mutatja be a Kövekkel a zsebében című előadást, október 8-án pedig Székelykeresztúron tekinthető meg a gyergyószentmiklósi színház Zűrzavaros éccaka című komédiája.

Gyímesközéplokon a Kövekkel a zsebében

figura_kovekkel

Október 7-én, szombat este 19.30-tól a gyímesközéploki Művelőadési Házban tekinthető meg a Figura Kövekkel a zsebében című előadása. A produkció rendezője Csuja László. Marie Jones darabjában a két szereplő (Kolozsi Borsos Gábor és Moșu Norbert-László) tizenhat karaktert játsszva adja elő a történetet, mely egy amerikai filmstáb írországi filmforgatását meséli el.
Jake és Charlie élete kissé zátonyra futott, mindketten a filmiparban látnak új lehetőségeket, ám ismeretség híján nekik csak statisztaszerep jut. A statiszták szerencséje viszont pont az, hogy jó megfigyelő válhat belőlük. Így ismerhetünk meg többek között egy elkényeztetett dívát, egy toporzékoló rendezőasszisztenst, a helyi papot, az „egyetlen túlélő” statisztát, és egy fiút, akinek az élete szomorú fordulatot vesz…

Az előadás a Színház Hargita Megyének program részeként tekinthető meg, mely Hargita Megye Tanácsának, a Hargita Megyei Kulturális Központnak és Gyímesközéplok Polgármesteri Hivatalának támogatásával jön létre.

Székelykeresztúron a Zűrzavaros éccaka

ZZavar_plakat
Október 8-án, vasárnap este 19.00 órától
a székelykeresztúri Művelőadési Házban tekinthető meg Albu István rendezésében a Zűrzavaros éccaka című komédia. A Figura előadása I. L. Caragiale műve nyomán jött létre, Székely Csaba fordítását használva.
A vígjáték egy olyan éjszaka bonyodalmait meséli el, melyben a titkos és tiltott szerelmeké a főszerep. Szinte mindenki egyszerre cseppen a káosz közepébe, hiszen, ha egy házon belül adott a szerelmi háromszög, az ravasz játszmákat követel. Ráadásul élet-halál kérdésévé, majd a megoldás kulcsává válik egy elrontott házszám is. Az egész éjszakát összegubancoló cselszövések eredménye pedig: elégedettség, boldogság és a tény, hogy egy felszarvazott rendőrférj pont a tudatlansága miatt válik szerethetővé. A nagy kibékülés örömében pedig egy új politikai csillag is születni látszik: egy lelkes, eszmékkel teli ifjú elöljáró tudhatja csak igazán, mit is akar a nép.
Ezt gondolják a történet szereplői. De eközben a történések vajon mennyire szülnek bennünk ironikus gondolatokat? Talán össze nem illő kérdések ezek, de ez az igazán zűrzavaros éjszaka végén mindent megmagyaráznak a kellően csattanós válaszok.

Az előadás a Színház Hargita Megyének program részeként tekinthető meg, mely Hargita Megye Tanácsának, a Hargita Megyei Kulturális Központnak és Székelykeresztúr Város Polgármesteri Hivatalának támogatásával jön létre.

Kérem ossza meg ismerőseivel: