Gyógyító Érzések Orotván

Völgybe zárt fesztivál

            Nyugalom, béke, csend és fenyves, ameddig a szem ellát: leginkább így jellemezhető a gyergyói medencében fekvő falu, Orotva. Ebbe a hangulatba pedig még egy fesztivál is könnyedén beleilleszkedik, így idén június 21 és 23 között hatodik alkalommal szervezték meg a Gyógyító Érzések (Healing Feelings) elnevezésű rendezvénysorozatot.

            A Halasági-Csibi Egyesület tevékenységeinek alapja a gyógynövényekkel való gyógyítás és foglalkozás, így a fesztivál központi témáját az előző évekhez hasonlóan is ez képezte. Az érdeklődőket napközben számos tevékenység várta: lovaglás, zsonglőrködés, íjászat és különböző kézműves foglalkozások egyaránt. A gyógyulni vágyóknak különféle kezelésekre is lehetősége nyílt a masszázs, csontkovácsolás, jóga és meditáció terén. A fesztivál ideje alatt többek között művészeti kiállítás, permkultúrával kapcsolatos előadás,  gyógynövény ismertető túra és változatos zenei stílusokba tartozó koncertek is vártak a látogatókra.            

            Egy résztvevő így összegezte a fesztivált: „Már az előző években is tapasztaltam a nyitottságot és kedvességet, ami ezen a rendezvényen fogad. Talán ez az egyik legnagyobb erőssége ennek a kicsi fesztiválnak. Látom az apró fejlesztéseket, változtatásokat, amik évről évre azért történnek, hogy minél minőségibb fesztivál élményben lehessen részünk.”

orotva1

            A szervezők elmondása szerint céljuk egy olyan programsorozat összeállítása volt, amely családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt élvezhető és szórakoztató kikapcsolódást nyújt. Az előző évekhez képest idén a fény- és hangtechnikára, az előadásokra, a zenei programokra és a dekorációra is nagyobb hangsúlyt fektettek. A szervezők kiemelték, hogy a fesztivál erőssége elsősorban a környezetbarát és családias hangulat, amit a továbbiakban is meg kívánnak őrizni.

            Köszönjük a támogatást a Jan Post Egyesületnek és a Gyergyószentmiklósi Művelődési Háznak.

Szerző: Csiki Zsuzsanna újságíró

Kérem ossza meg ismerőseivel: