Gyorsabb, gördülékenyebb lesz a hajtási jogosítványok cseréje

Online is lehet sorszámot igényelni

Február 7-dike óta teszt jelleggel, mától azonban már élesben is működik a jogosítványok cseréjét megkönnyítő, online sorszámigénylési lehetőség.

A hírt február 13-án jelentette be Barti Tihamér: a megyei tanács alelnöke elmondta, az elmúlt hónapokban különböző fórumokon, így a megyei tanács ülésein is napirenden szerepelt az a jogos lakossági igény, hogy legyen gyorsabb, gördülékenyebb a jogosítványok cseréje, hiszen a Hargita Megyei Gépjárművezetői Engedélyeket Kibocsátó és Jármű bejegyzési Közszolgálatnál órákat kellett sorban állni sorszámért.

„Személy szerint én is felháborítónak találtam a cseppet sem 21. századi körülményeket, megígértem, hogy foglalkozom az üggyel, ezért egyeztettem a prefektusi hivatal illetékeseivel. Felkértem, közösen keressünk megoldást arra a tarthatatlan helyzetre, hogy megyénk lakói sokszor fölöslegesen térnek be az intézménybe ügyintézés céljából, mert nem kapnak olyan sorszámot, amivel aznap sorra kerülhetnének” – mondta sajtótájékoztatóján Barti Tihamér.

IMG_9732

„A más megyékben történt keresés után sikerült találni egy olyan ingyenes programot, ami lehetővé teszi a megye lakóinak, hogy online kérhessenek sorszámot a jogosítványcseréhez. Köszönet illeti mindezért Hargita Megye Prefektusi Hivatalát!” – mondta Barti.
Az online formanyomtatvány a következő linken érhető el: http://www.prefecturahr.ro/ro/programare-on-line-preschimbare-permis-de-conducere-319.php

Ezt kitöltve automatikusan generál egy sorszámot, amivel a kérvényező kell jelentkezzen a megadott időpontban a közszolgálatnál.
Barti Tihamér ugyanakkor arra kérte a vidéki polgármesteri hivatalokat, segítsék az embereket az online sorszámigénylésben, hiszen sokan nem használnak internetet.

„Az egyszerűbb ügyintézés – lehetőleg minél közelebb a lakókhoz –mindannyiunk érdeke, ezért mindannyian ennek érdekében kell dolgozzunk!” – hangoztatta Barti Tihamér.

A tervek szerint hamarosan bővítik a rendszert, így az autók beíratásához szükséges sorszámot is lehet majd interneten keresztül igényelni.

Fotók: Keresztes Zoltán

Kérem ossza meg ismerőseivel: