Gyújtsuk meg október 24-én este a szolidaritás tüzeit!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács felhívása

Küszöbön áll a Székely Nemzeti Tanács által október 24-re meghirdetett Székelyföld határainak kivilágítása. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács október 17-i, szombati Küldöttgyűlésén határozatba foglalta, hogy felkéri a Székelyföldön kívüli szervezeteit, hogy saját területükön is gyújtsanak lármafát, ezáltal is kifejezve támogatásukat a székely autonómiatörekvéssel.

Mi sem természetesebb, hogy a Partiumi Autonómiatanács és az Erdélyi Magyar Néppárt, az EMNT stratégiai szövetségeseként, azonnal csatlakoztak a felhíváshoz, így felkérik helyi szervezeteik vezetőit, tagjait, hogy hasonlóképpen cselekedjenek és gyújtsák meg október 24-én este a szolidaritás tüzeit szerte Közép-Erdélyben és a Partiumban!

Meggyőződésünk, hogy Székelyföld és a Partium autonómiájának ügye, tágabb értelemben, történelmi régióink önrendelkezésének sikerre vitele, egyformán közös érdeke Erdély valamennyi lakójának. Történelmi régióink autonómiatörekvései nem hogy gyengítenék, de kölcsönösen erősítik egymást!

Partiumban összesen közel harminc helyszínen lobbannak fel az összetartozásunkat jelképező őrtüzek. Bihar megyében eddig Nagyvárad, Érmihályfalva, Nagyszalonta, Székelyhíd, Margitta, Élesd, Bihardiószeg, Szentjobb, Érolaszi, Szalacs, Paptamási, Érsemjén, Hegyközcsatár, Hegyközpályi, Bélfenylér és Belényesújlak jelezték csatlakozásukat. Az különböző településeken részt venni szándékozók forduljanak bizalommal szervezeteink helyi képviselőihez.

A Nagyváradi őrtűzgyújtás helyszíne a már ismert Almás-hegyi Dorongos oldal tetején lesz a (tüdőszanatóriummal szemközti dombtetőn). Találkozó a vasútállomás előtt (az óra alatt), október 24-én szombaton 18 órakor.

Minden résztvevőt szeretettel várunk!

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács Bihar megyei és Érmelléki szervezetei
A Partiumi Autonómia Tanács

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei és nagyváradi szervezetei

Nagyvárad, 2015. október 22.

Kérem ossza meg ismerőseivel: