Gyümölcsfeldolgozó konyhát avattak Gyergyócsomafalván

Összefogás eredményeként, a Fenyőalja Egyesület kezdeményezése révén készült el Gyergyócsomafalván az a gyümölcsfeldolgozó konyha, amelyet Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Barti Tihamér alelnök, Bege Károly megyei tanácsos, Benedek Árpád, a helyi közbirtokosság elnöke és Márton László Szilárd polgármester jelenlétében avattak fel október 16-án, pénteken. Borboly Csaba pozitív példaként emelte ki a csomafalvi közösség összefogásának erejét, hiszen a megerősödést, önfenntartóvá válást és a helyi értékek, hagyományos ízek fennmaradását csak így lehet elérni.

GyumolcsfeldAvatas2015_10_16_1

– Ilyen szép konyha még ebben a megyében nem készült, bízom benne, hogy a fiatalasszonyok körében is hasznos lesz, és hozzájárul az itthon maradáshoz. Ezúttal biztatok minden helybélit, hogy használják az új konyhát, állítsanak elő minőségi termékeket, amelyeket viszontláthatunk és megvásárolhatunk az üzletekben – fogalmazott a megyeelnök.

_MG_8983

Márton László Szilárd elmondta, ez az év a falu tematikája szerint az együttműködés éve, melynek legékesebb példája nem is lehetne más, mint ez a gyümölcsfeldolgozó. Köszönetét fejezte ki Hargita Megye Tanácsának, a helyi közbirtokosságoknak, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének és a helyi tanácsnak a támogatásért, amely által a régi iskola mint közösségi épület újra méltó szerepet tölthet be, valamint rámutatott arra, hogy egy felmérés szerint a helyiek legnagyobb büszkeségei a szörpök és a lekvárok, tehát az itt elkészíthető termékekre nagy igény van, ami nem mellékesen a település jó hírnevét öregbíti.

GyumolcsfeldAvatas2015_10_16_4

Barti Tihamér örömét fejezte ki, hogy az isteni ajándék, ami megadatik a helyieknek, feldolgozásra és értékesítésre kerül, és ezúttal a céltudatos munkának is beérik a gyümölcse. A megyei tanács elöljárói az avatószalag elvágása után székely zászlót adtak a helyieknek ajándékba.

(Fotók: Keresztes Zoltán)

Kérem ossza meg ismerőseivel: