Ha én lennék Mátyás király…

Az Igazságos Mátyás királyról halála után számos mese kapott szárnyra. Kimagasló személyiségét, karizmatikus vezetői tehetségét hatalmas országának népei mind emlékezetükbe vésték.

A kolozsvári Puck Bábszínház Ha én lennék Mátyás király… c. bábelőadása négy mesét olvaszt össze: egy nap leforgása alatt látjuk – halljuk Szabács várának ostromát, Tibrilitől – Mátyás udvari bolondjától – megtudjuk, mi van legtöbb a világon, megismerkedhetünk a Huszárral, aki szerelemre szomjazik és végül, a gyerekek segítségével, elbánunk a kegyetlen kolozsvári Bíróval is.

Mi lenne, ha én lennék Mátyás király? Vagy te? Tudnánk-e „olyan” igazságosak lenni? Mit érdemelnek a mai kolozsvári bírók? Egy jó királynak megbocsátani is tudni kell. Te is lehetsz Mátyás király! Ez az igazság! 

(Demeter Ferenc)

Az előadást Gyergyószentmiklóson a Figura Stúdió Színház nagytermében szerdán, május 6-án láthatják a gyerekek két alkalommal, de. 10 és déli 12 órától. A jegyek ára 5 lej, megvásárolhatók előadás előtt a helyszínen.

Ugyacsak szerdán, május 6-án Szárhegyen, a kultúrház termében tekinthető meg az előadás 17–18.15 között.

Az előadás szerzője Demeter Ferenc, báb- és díszlettervezője Liviu Bora, rendezője Urmánczi Jenő, játsszák Csokán Raul, Ferencz Nándor és Vincze Tímea.

matyas1_kisujsag_cover

Kérem ossza meg ismerőseivel: