„Ha gyorsan segítesz kétszer segítesz”

A múlt héten gurult be a 750-ik segélyszállítmány Gyergyószentmiklósra, a Varga Katalin utcában található Caritas udvarára.

“Ha gyorsan segítesz kétszer segítesz” – vallják a program szervezői. Köszönet mindenek előtt a Dettelbach-i, valamint a Bibergau-i közösségnek, hogy a rendszerváltás óta folyamatosan szemmel kísérik az itteni rászorulók sorsát. Mindenek előtt Karl Elmar úr nevét kell kiemelnünk. Még érezhető volt a temesvári forradalom feszültsége, talán még a puskapor szaga sem szállt fel a levegőbe, Ő már, ’89 december utolsó napjaiban, első szállítmányával segítette a gyulafehérvári egyházmegye rászorulóit. Mára az egyszemélyes karitatív akció egész közösséggé forrott, mintegy 80 önkéntes segíti a gyűjtést, fogadja az adományokat. Pénzügyi adományokkal is támogatják a Gyulafehérvári egyházmegye szervezeteit. Érdemes megemlíteni, talán kevesek tudják, hogy minden karácsonykor közel 2000 ajándékcsomag érkezik városunkba, a Würzburg régió iskolái jóvoltából, melynek hátterében szintén Elmar úr áll.

Karl Elmar egy autószerelő műhelyt vezet, három gyermek édesapja. Segített Ő már árvaháznak, idősek otthonának, árvízkárosultaknak, iskoláknak, idős embereknek, tanulmányi házaknak, természetesen egyházmegyéknek is, teszi mindezt önzetlenül. Elhivatottságát mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy minden évben elzarándokol a Csíksomlyói búcsúra.  Számára a család mindennél fontosabb, felesége Maria Karl mindenben támogatja, segíti ahol tudja.

2008-ban megkapta a Német Érdemrendkeresztet, munkássága, elhivatottsága visszaigazolásaként. Az elismerést élete legmeghatározóbb eseményeként élte meg.

Munkásságának célja, hogy helyben támogatni a közösségeket, segítve őket az otthonmaradásban, megkönnyíteni mindennapjaikat, nem szétszakítani, idegen közösségben keresni a boldogulást.

Az általa szervezett közösség példaértékű a modern, fogyasztói társadalom számára. Az önkéntesek önzetlen munkája, az általa szervezett közösség, a rengeteg önzetlen felajánlás olyan erős kapocs a rászorulók és segítőik között, amely példaértékű kell, hogy legyen egész Európa számára.

Kérem ossza meg ismerőseivel: