Ha nem tartjuk be szigorúan az intézkedéseket, egyre több lesz a haláleset

Románia belépett a koronavírus-járvány legnehezebb szakaszába – jelentette ki pénteken Klaus Iohannis államfő, hangsúlyozva, hogy a lakosságnak szigorúan be kell tartania a hatóságok által elrendelt intézkedéseket.

Az elnök azt mondta, a korlátozó intézkedésekkel sikerült késleltetni a járvány e nehéz szakaszát, mostantól azonban rendkívül nehéz hetek következnek, amelyek kritikusak lesznek az egészségügyi ellátórendszer számára, és amelyek próbára teszik szolidaritásunkat, emberségünket.

“Már van 116 halottunk. (…) Vajon hány áldozatot fog még szedni a koronavírus? Nem tudjuk, az azonban biztos, rajtunk múlik, hogy minél kevesebbet. Ha nem tartjuk be szigorúan a hatóságok által elrendelt valamennyi intézkedést, egyre több lesz a haláleset, és sokasodni fognak az intenzív osztályon való ellátást követelő súlyos esetek” – fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában adott nyilatkozatában.

Az államfő rámutatott, a társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseknek mindaddig érvényben kell maradniuk, amíg elmúlik a vírus jelentette veszély. “Senki nem lesz biztonságban addig, amíg nem leszünk mindannyian biztonságban” – nyomatékosította.

Iohannis hangsúlyozta, fontos, hogy az emberek maradjanak otthon, csak nagyon indokolt esetben hagyják el lakhelyüket, ha kimennek, tartsák a kétméteres távolságot egymás között, ne fogjanak kezet, ne öleljék meg egymást, kerüljék a közvetlen fizikai kontaktust, és amint hazaérnek, mossanak kezet.

Az elnök ugyanakkor felhívást intézett a rendvédelmi szervekhez, hogy lépjenek fel határozottan a törvények és a katonai rendeletek betartatása érdekében.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: