Hargita megye az ifjúságért

Meghirdette ösztöndíjprogramját a Hargita Megyéért Egyesület

Hargita Megye Tanácsával együttműködésben a Hargita Megyéért Egyesület 2010 óta hirdet ösztöndíjprogramot középiskolás és egyetemista diákok számára. A program célja elsősorban a hátrányos helyzetű diákok tanulmányainak támogatása havi ösztöndíj formájában, ugyanakkor a fiatalok közösségi szerepvállalásának növelése, a szakiskolai oktatásban részt vevők támogatása is.

HMDK_2016_17

A 2016–17-es tanévre kiírt ösztöndíjprogram keretösszege 90 000 lej, amelyet az egyesület a megyei tanács által befizetett tagdíjból és saját hozzájárulásból fedez. A program által 32 egyetemi hallgatónak és negyven középiskolás diáknak nyújtanának támogatást.

Szakiskolasok_2016_17

Az ösztöndíjprogram érdekessége, hogy – a 2016-ban megkötött együttműködési egyezmény alapján, amelyet az egyesület több megyei intézménnyel a közintézményi könyvelés népszerűsítése céljából írt alá –, az idei tanévtől húsz ösztöndíjat biztosítanak olyan egyetemista hallgatóknak, akik a közintézményi könyvelés szaktárgyat választották, vagy akár államvizsga-dolgozatuk témájaként is ezt a szakterületet választották.

Allamvizsgazok_2016_17

Az igénylések benyújtásának határideje 2017. március 13., eredményhirdetés 2017. március 20.

KozintezmenyiKonyveles 2016_17

A programok részletes leírása, a pályázáshoz szükséges dokumentumok és bővebb információk az egyesület honlapján találhatók: www.hargitamegyeert.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: