Hargita Megye Tanácsa felméri a tömegközlekedési igényeket

A témában hamarosan széleskörű konzultációkra kerül sor

Hargita Megye Tanácsának célja, hogy a megyében korszerű és hatékony, kulturált körülmények között megvalósuló tömegközlekedést biztosítson.

Ezen célból tanulmányt rendelt meg az igények azonosítására, valamint az utasforgalom és a városi mobilitás értékelésére, hogy a tömegközlekedést megfelelően méretezni lehessen.

A lakosságnak is korlátlanul hozzá kell férniük a tömegközlekedési szolgáltatáshoz, és ebben a tekintetben előre kell látni a Hargita megyei közlekedés fejlődését.

A tanulmány célkitűzései között szerepel a lakosság közlekedését szolgáló közüzemi szolgáltatások javítása, a jövőbeli közlekedési igények felmérése és a közlekedési program alternatíváinak értékelése Hargita megye közigazgatási területén legalább 10 éves időszakra vonatkozóan, valamint a közösség gazdasági, környezeti és társadalmi fenntarthatóságához hozzájáruló útvonalak optimalizálása.

A városi közlekedési rendszer hatással van mind a gazdaságra, mind az életminőségre, és a tömegközlekedés útvonalainak megfelelő kialakításával biztosítani kell, hogy a mobilitás iránti igényt és a lehető legrövidebb utazási időt a tömegközlekedéssel való utazás kényelmes körülményei között lehessen kielégíteni.

Annak érdekében, hogy pontos képet kapjunk a tömegközlekedés igényeiről, Hargita Megye Tanácsa konzultációt indított, amelyre a közvetlen kedvezményezettek, a lakosság, a helyi közigazgatási hatóságok, az iskolák visszajelzéseit várják.

A témában hamarosan széleskörű konzultációkra kerül sor az érdekelt felekkel, addig is az info@hargitamegye.ro címre várjuk a meglátásokat, javaslatokat.

A megyei közúti közlekedési program javaslata EZEN a linken tanulmányozható.


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: