Hargita Megye Tanácsa támogatja a népi és hagyományos viseletek beszerzését

A pályázatokat május 16-áig lehet benyújtani 

Népi és hagyományos viseletek elkészíttetését, valamint beszerzését támogatja Hargita Megye Tanácsa, a pályázatokat május 16-ig várják. A kiírásra, a korábbi évekhez hasonlóan, Hargita megyei köz- és magánjogi fizikai és jogi személyek jelentkezhetnek, amelyek a romániai törvénykezésnek megfelelően voltak alapítva és bejegyezve. Az évek óta sikeresen működő pályázati program keretösszege idén 160 ezer lej, a vissza nem térítendő támogatás nem fordítható profittermelő tevékenységre.

– Fontos, hogy szűkebb és tágabb környezetben is megismerjék és elismerjék kultúránkat, hagyományainkat. Büszkék vagyunk népviseletünkre, élő hagyományainkra, legyen szó néptáncról, népzenéről. Mindezek fontosságát felismerve, évek óta támogatja Hargita Megye Tanácsa pályázati programján keresztül az autentikus népviseletek beszerzését. Ez alkalommal is arra biztatok mindenkit, hogy éljen a pályázati lehetőséggel, és hordjuk büszkén hagyományos viseletünket! – mondta a kiírás kapcsán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. 

– Számos olyan rendezvény van, amely a hagyományokból indul és azokra épül. Ezeknek hagyományőrző jellegük mellett közösségformáló szerepük is van. Fontosnak tartjuk, hogy a lakosság is felismerje ezeknek az eseményeknek a fontosságát, és hogy ezeken az alkalmakon minél többen hagyományos viseletben tudjunk jelen lenni. Ehhez járul hozzá pályázati programjával Hargita Megye Tanácsa, hiszen így bemutatva értékeinket, tudjuk azokat átadni az utánunk jövő generációknak – nyilatkozta Bíró Barna Botond, Hargita Megye Tanácsa pályázatokért felelős alelnöke.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsának iktatójában, május 16., 12 óráig, valamint a területi irodákban, május 16, 10 óráig lehet benyújtani (Székelyudvarhely: 1918. december 1. út  9. szám, Székelykeresztúr: Szabadság tér 55. szám, II. emelet, Gyergyószentmiklós: Szabadság tér 15. szám, Maroshévíz: Nicoale Bălcescu sugárút, 14. szám, 214-es iroda).

A pályázati űrlapokat on-line a következő linken: http://www.hargitamegye.ro:8090/?lang=hu, valamint elektronikus formában a endresalamon@hargitamegye.ro e-mail címre.

A vissza nem térítendő támogatás a program dokumentációjában leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely letölthető a www.hargitamegye.ro honlapról valamint beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyén, cím: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208-as iroda, kapcsolattartó: Salamon Endre, tel: 0266-207700, 1308-es mellék, email cím: endresalamon@hargitamegye.ro.

Kérem ossza meg ismerőseivel: