Hargita Megye Tanácsának civilszervezetek számára kiírt pályázatai

Idén bővült a keretösszeg, illetve a támogatott tevékenységek köre.Hargita Megye Tanácsa idén is segíti saját pályázatain keresztül a Hargita megyében tevékenykedő civilszervezeteket. Az ifjúsági, családi, sport, kulturális, turisztikai tevékenységeket, az időseket tömörítő szervezeteket, az otthon gondozási szolgálatot, a mozgássérültek szervezeteit, a nehéz sorsú gyerekek számára működtetett nappali központokat támogató pályázatok bemutatására és minél szélesebb körben való népszerűsítésére szervezetek fórumokat a megye térségeiben. Március 16-án, hétfőn Csíkszeredában a megyeházán, március 17-én, kedden Székelyudvarhelyen a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban, március 18-án, szerdán Gyergyószentmiklóson a Szent Miklós Plébánia gyűléstermében tartottak bemutatót a megyei tanács munkatársai, március 19-én, csütörtökön pedig román nyelven mutatják be a csíkszeredai megyeházán.

Gyergyo_Barti_kisujsag_cover

Székelyudvarhelyen Incze Csongor, Gyergyószentmiklóson pedig Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnökei köszöntötték a jelenlevőket. Ismertették: a cél az igények feltérképezése, új lehetőségek beépítése volt a pályázati programba, ilyennek számít például a néptáncoktatás támogatása. Pályázásra buzdítottak mindenkit, illetve reményüket fejezték ki, hogy minél több szervezetnek sikerül nyertes pályázatot benyújtani.

A pályázati programokat Zonda Erika, a megyei tanács Programok, projektek, alárendelt intézmények koordinálása és közbeszerzési vezérigazgatóságának vezetője mutatta be az érdeklődőknek. Elmondta, hogy tavalyhoz képest jelentősen megnövekedett a keretösszeg, például a sportpályázatoknál 270 000 lejről 350 000-re emelkedett, hiszen a tavaly is jóval több volt az igénylés, mint amennyire pénzt különítettek el. Az idei évben újdonság az after school (iskola utáni iskolai) tevékenységek támogatása, illetve prioritás a fiatalok gasztronómiai ismereteinek elmélyítése, ezt a megfelelő felszerelés beszerzésének finanszírozása által biztosítják, ismertette a részleteket a vezérigazgató.

Gyergyo_bemutato_kisujsag_cover

A találkozókon a résztvevők nagyrészt a pályázás részleteiről érdeklődtek, Csíkszeredában a népviseletek vásárlását támogató és a turisztikai pályázatok iránt, Székelyudvarhelyen a kulturális és a sportprogramok iránt volt nagyobb érdeklődés. A megyeközpontban a civilszervezetek kérésére egy újabb bemutatót is fognak tartani.

Kérem ossza meg ismerőseivel: