Hargita megyében egyre kevesebbnek sikerül jogosítványt szerezni

A megye évek óta az utolsó helyezéseken végez

Csökkenőben van a gépjárművezetői engedélyért sikeresen vizsgázók aránya Hargita megyében. A megye évek óta az utolsó helyezéseken végez az országos szintű összehasonlítások szerint a sikeresen vizsgázók számát tekintve.

Februárban 1.350 személy jelentkezett az elméleti vizsgára, közülük csupán 551 személy érte el az átmenő pontszámot, ami 40.8%-os átmenési arányt jelent. Tavaly ugyanebben az időszakban 44 százalékos volt ez az arány az elméleti vizsgával próbálkozó személyek között. Az 551 személy közül mindössze 330-nak sikerült a gyakorlati vizsgán is átmenő pontszámot szereznie – tájékoztat a Hargita megyei prefektúra szóvivője, Adrian Pănescu.

A gépjárművezetői engedély megszerzéséhez szükséges elméleti és gyakorlati vizsgán való átmenési arány összességében körülbelül 20%, míg tavaly a jelentkezők 23,90% szerezte meg az engedélyt.

Az idézett forrás szerint a megye azért szerepel folyamatosan az összesített táblázatok végén, mert a jelentkezők felkészültségi szintje alacsony és egyes sofőriskolák hozzáállásával is gondok vannak.

Adrian Pănescu elmondta, vannak olyan jelentkezők is, akik legalább ötször próbálkoznak átmenni a vizsgákon, amíg sikerül megszerezniük a gépjárművezetői engedélyüket.

Forrás: www.agerpres.ro
Címfotó: viteze.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: