Hargita megyében nincs kanyarójárvány-veszély

A Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság (DSP) és a megyei tanács hétfőn arról biztosította a magyarországi turistákat, hogy Hargita megyében nincs kanyarójárvány, így nem jelent kockázatot a megyébe tett látogatás azok számára, akik rendelkeznek kanyaró elleni oltással.

Dr. Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetője azt nyilatkozta a hétfői prefektusi kollégium során, hogy a Csíkszeredai Főkonzulátusról és a megyei tanácstól is érkeztek olyan információk, miszerint a magyarországi turisták az országot érintő kanyarójárvány miatt nem szívesen látogatnak a megyébe.

Dr. Tar Gyöngyi hangsúlyozta, hogy Hargita megyében nincs járvány, a legutolsó kanyarós esetet másfél hónappal ezelőtt jegyezték, így azok a turisták akik rendelkeznek a megfelelő oltásokkal nyugodtan jöhetnek, tekintve, hogy más területeken is áthaladnak, ahol viszont járvány van.

“Mivel a romániai kanyarójárvánnyal kapcsolatos magyar konzuli tájékoztatóban Hargita megyét is említik az ide utazók figyelmeztetésében, Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke felhívja a térségünkbe készülő magyarországiak figyelmét, hogy Hargita megyében mindössze 19 esetet regisztráltak az Országos Közegészségügyi Intézet március 24-i jelentése szerint, ami jóval kevesebb, mint számos más megyében” – írja a Hargita Megyei Tanács weboldalán.

A megyei tanács elnöke levélben kérte a konzuli szolgálatot, “nyugtassa meg a Hargita megyébe utazni kívánó magyarországi lakosokat, miszerint nincs okuk aggodalomra, jöjjenek bátran” – áll a közleményben.

Borboly Csabának egy gyergyószentmiklósi szálloda vezetője hívta fel a figyelmét arra, hogy a konzuli figyelmeztetés hátrányt okozhat a megye idegenforgalmának, holott nincs valós veszély, és kérte a megyeelnök segítségét az információ pontosításában.

Forrás: www.agerpres.ro
Címfotó: retrofm.hu

Kérem ossza meg ismerőseivel: