Hargita megyében továbbra sincs igazolt koronavírussal fertőzött beteg

Gyergyószentmiklóson jelenleg 3 személy van intézményes, őrzött karanténban


Hargita megyében továbbra sincs igazolt koronavírussal fertőzött beteg. Gyergyószentmiklóson jelenleg három személy, Romániában összesen 7.219-en van intézményes, őrzött karanténban. A belügyminisztérium kimutatása szerint az eltelt 24 órában ország szinten 263 igazolt fertőzést jegyeztek, így mára 1.292-re emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, amiből 115 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak. Eddig összesen 24 halálos áldozatot követelt Romániában a kór.

Otthoni elkülönítésben országszinten 124.320 személy van.

Gyergyószentmiklóson, az őrzött karanténban lévő mindhárom személy Németországból tért haza, és mivel ez az ország piros területté van nyilvánítva, az onnan hazaérkezők automatikusan kerülnek 14 napos őrzött vesztegzárba. Csak ismételni tudjuk magunkat: a jelenlegi helyzetben hatalmas felelőtlenség hazaindulni más országokból! Piros zónának nyilvánított országok: Olaszország, Franciaország, Németország, Spanyolország és Irán.

Minden más ország sárga zónának van nyilvánítva. Akik ilyen területekről érkeznek haza, azoknak kötelességük a 14 napos otthoni elkülönítésre vonatkozó szabályokat betartani.

Gyergyószentmiklós Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: