Hargita megyei hozzájárulás a Magyarok Kenyeréhez

    Hargita megyében idén is gyűjtöttek búzát a Magyarok Kenyeréhez, amelyet 2011-ben készítettek el először a Kárpát-medence minden részéből összegyűjtött gabonából. Augusztus 18-án, kedden délelőtt a dévai Szent Ferenc Alapítvány csíksomlyói székhelyén, a Szent István Kollégium udvarán adták át a megyében összegyűjtött búzát a szervezet Hargita megyei bentlakó gyerekei számára. Az adományt Hargita Megye Tanácsának alintézménye, a Hargita Megyei Agrárkamara gyűjtötte össze és szállította el Csíksomlyóra, mintegy rövidítve a búza útját, hiszen a Pécsett, augusztus 20-án megrendezendő Magyarok Kenyere Ünnepre összegyűjtött adományok egy része ezúttal is a dévai alapítvány gondozásában lévő gyerekekhez kerül. (A kezdeményezésről bővebb információ található a http://www.magyarokkenyere.hu/ honlapon.)

MagyarokKenyereCsiksomlyo2015aug18_1

    A Hargita megyei búzát Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke adta át Balázs Melindának, az alapítvány csíksomlyói bentlakóotthona vezetőjének. A megyeelnök szerint szimbolikus jelentősége, ugyanakkor kézzelfogható eredménye is van a kezdeményezésnek. Szimbolikus, mert a magyarok összetartozását hirdeti, és kézzelfogható, hiszen a búzát megőrlik és a lisztből kenyeret sütnek, aminek jelentős része a Szent Ferenc Alapítvány gondozásában lévő gyerekekhez jut.

    – Böjte Csaba testvér lelkes csapata a búza termesztéséhez hasonló munkát végez, gyarapít, hiszen az alapítványnál nevelt, iskoláztatott gyerekek a társadalmat gyarapítják, hasznos tagjai lesznek közösségünknek – fogalmazott az elöljáró.

    Az adományozó a Harmopan Rt., Varga-Nagy László Székelykeresztúrról, a Hargita Megyei Burgonyatermesztési és Kutató Állomás, valamint egy személy Székelyudvarhelyről, aki nem kívánta nyilvánosságra hozni a nevét. Hargita Megye Tanácsa ezenfelül egy zsák búzát Pécsre postázott.

BuzaPecsre2015aug18

Kérem ossza meg ismerőseivel: