Hargita megyei termelők tanácskoztak

Átfogó konzultációra került sor szerdán, szeptember 30-án a csíkszeredai megyeházán a helyi termékek értékesítési lehetőségeinek felkutatása érdekében. A találkozót Hargita Megye Tanácsának beruházásvonzás irodája, valamint a megyei tanács alintézményeként működő Hargita Megyei Agrárkamara szervezte, amelyre nagy volt az érdeklődés a helyi termelők részéről. A megbeszélésre meghívást kapott a Hargita Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, a Hargita Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság és a Hargita Megyei Közegészségügyi Igazgatóság. A konzultáció során a helyi termelők feltehették kérdéseiket az intézmények képviselőinek, ugyanakkor igyekeztek javaslatokat megfogalmazni azon problémákra, amelyek az értékesítés során felmerülhetnek. Barabás Csaba a beruházásvonzás iroda vezetője felhívta a figyelmet a testvérmegyei kapcsolatokban rejlő értékesítési lehetőségekre is.

– Hargita Megye Tanácsa a helyi termelőkkel közösen igyekszik megvizsgálni és kiaknázni azon lehetőségeket, amelyek során hozzájárulhatunk a helyi termékek értékesítési csatornáinak kiépítéséhez, segítve a termelőket a fenntartható gazdasági fejlődés kialakításában. Egy ilyen lehetőség a testvérmegyei kapcsolatainkon keresztül bemutatni és értékesíteni a székelyföldi hagyományos termékeket – hangsúlyozta az irodavezető.

Mindezek mellett megvizsgálták annak lehetőségét, hogyan lehetne a www.szekelytermek.ro honlapon még hatékonyabban népszerűsíteni a termelők áruit. Ennek kapcsán Iochom Zsolt kommunikációs szakember előadásában ismertette az on-line hirdetési lehetőségeket a honlapok és közösségi oldalakon keresztül.

A megjelent helyi termelők tanulságosnak és hasznosnak tartották a konzultációt. – A szép számban részt vevő termelők bizonyítják, hogy van érdeklődés a hasonló megbeszélésekre. Örülök, hogy elfogadták meghívásunkat az intézmények képviselői, remélem a jövőben is részt vesznek a konzultációkon, így kialakulhat egy egészséges együttműködés a termelők és a hatóságok között – tette hozzá Barabás Csaba.

Kérem ossza meg ismerőseivel: