Hargita megyeiek az élen

Két csapatnak sikerült megőrizni veretlenségét az elmúlt hétvégén lezajlott Futsal 2. Liga mérkőzésein. A brassói turné után csupán a Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó és a Csíkszeredai Imperial Wet tudhat magáénak maximális pontszámot.
Az Inter Gyergyó–Vicov-i Bukovina összecsapással rajtolt el az Országos Másodosztályú Futsalbajnokság harmadik fordulója. A gyergyói teremfocisok a tabella első helyéről vágtak neki a focihétvégének, korábban a Ceahlăul otthonában könyvelhettek el két nagyarányú győzelmet. Az újonc Bukovina elleni meccs kissé akadozva indult, ennek ellenére már korán vezetést szerzett az Inter, majd az első félidő végére már 6–0 állt az eredményjelzőn. A második játékrészben a Bukovina játékosai nagyobb nyomást gyakoroltak a túlságosan megnyugodott gyergyóiakra, és sikerült háromszor betalálniuk az Inter kapujába. A kapott gólok természetesen nem maradtak válasz nélkül, az Inter még hat gólt rámolt a Bukovina hálójába.
Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó–Vicov-i Bukovina 12–3 (6–0). A gyergyói gólszerzők: Péter András 3 gól, Kostandi Mihai, ifj. Nagy Zsolt, Cioată Flavius 2–2, Berecz Norbert, Gergely Róbert és Blaga Florin 1–1 gól.
A második játéknapon már keményebb ellenféllel kellett farkasszemet néznie az Internek. Azzal a Segesvári Pro Tinerettel kellett megmérkőzni, amely a tavalyi idényben feljutó helyen végzett, végül azonban a második osztályban maradás mellett döntött. Lényegesen keményebb játékerőt képviseltek a segesváriak, mint az előző napi ellenfél, ennek ellenére az Inter nyomott jobban, aminek meg is lett az eredménye. Az első félidő végéig kétszer találtak be a gyergyói teremfocisok.
A második félidőt kissé „álmosan” kezdték az interesek, a segesváriak pedig mindent beleadva pörgették fel a játékot. Az ellenfél nagyobb lendülete eredményre vezetett, szépíteni tudott a Pro Tineret, így már csak egygólos előnye volt az Internek. Mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, amelyek sorra ki is maradtak, aztán egy egyszerű passz során az ellenfél kapusa tévedett végzeteset, és ismét kétgólos volt az Inter-előny. Gyergyói részről már csak egy gólra futotta, a Pro Tineret pedig vészkapusos taktikára váltott, és újabb két találatot ért el. Többre azonban jutott az időből, így idei negyedik meccsét is megnyerte az Inter.
Inter Gyergyó–Segesvári Pro Tineret 4–3 (2–0). A gyergyói gólszerzők: ifj. Nagy Zsolt 2, Cioată Flavius 1, és egy öngól.

A hétvége további eredményei:
Szombat, 3. forduló: Piatra Neamț-i Ceahlăul–Galaci United 2 5–2, Buzău-i Luceafărul–Segesvári Pro Tineret 3–4, Brassó Colțea–Brassói Blue Angel Cristian 20–3, Csíkszeredai Imperial Wet–Buzău-i Fortius 6–1.
Vasárnap, 4. forduló: Galaci United 2– Brassói Blue Angel Cristian 10–1, Vicov-i Bukovina– Brassó Colțea 2–8, Piatra Neamț-i Ceahlăul– Csíkszeredai Imperial Wet 1–7, Buzău-i Fortius– Buzău-i Luceafărul 11–7.
A negyedik forduló után továbbra is a rangsor élén van az Inter Gyergyó, jobb gólarányának köszönhetően, a második helyen pedig azonos pontszámmal a Csíkszeredai Imperial Wet áll, harmadik a Galaci United együttese.

A csapat ezúton is köszönetet mond a segítségért:
Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, OneSeS, Senior – Férfiruha szaküzlet, Székely Falat, Hideg József, Molnár Zsolt, Kostandi János, Nagy Csaba és Andrea.

Inter Gyergyó

Kérem ossza meg ismerőseivel: