Hargita megyének körülbelül 36,8 millió lej áll majd rendelkezésére

Pályázati rendszerben osztja szét Hargita Megye Tanácsa a településeknek nyújtandó támogatást

A személyi jövedelemadóból az államkasszába befolyó összeg 6%-át lakosságarányosan osszák vissza a megyékre, amivel a megyei tanácsok a helyi önkormányzatokat támogathatják. Hargita Megye Tanácsa idén is pályázati rendszerben osztja szét a rá eső összeget a helyi önkormányzatok között, továbbra is támogatva a különböző fejlesztési projekteket, és minden szegmenst. De a korábbi évekhez hasonlóan, idénre is tematikus évet hirdetnek, a szépkorúak évét, ismertette élő bejelentkezésében Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1139015247475023

Az előzetes becslések szerint Hargita megyének körülbelül 36,8 millió lej áll majd rendelkezésére, amit kiosztanak a települések fejlesztési projektjeire, a leosztásnál mindig fontosnak tartják figyelembe venni a térségek között a lakosság arányát. A települések között tavaly is nagy volt az összefogás, több esetben is lemondott egy-egy közösség egy másik javára.

A támogatásra a polgármesteri hivatalok tudnak pályázni a helyi önkormányzat nevében, ezért Borboly Csaba azt javasolja azoknak, akiknek jó fejlesztési ötletük van, hogy keressék a település polgármesterét és a helyi RMDSZ elnökét, ugyanis felelős döntés a térségi RMDSZ megyei tanácsi frakcióval való megegyezése mentén születik. A pályázáshoz egy online kérdőívet kell kitölteni, a platformhoz csak a polgármesteri hivataloknak van hozzáférésük. Meg kell jelöljék azt is, hogy milyen stratégiába illeszkedik a projekt, ugyanis Hargita Megye Tanácsának egy teljes stratégia rendszere van a különböző szakterületek fejlesztésére.

„Nagy lehetőséget kapunk a forrás által, amiért köszönet az RMDSZ-nek, bízom benne, hogy sok értékes, egymást erősítő projektet tudunk támogatni” – mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke, aki hangsúlyozta, hogy várják a projekteket, amelyek között a tematikus évnek megfelelően, kiemelten kezelik azokat, amelyek a szépkorúakat érintő tevékenységekre és fejlesztésekre irányulnak.


Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

Kérem ossza meg ismerőseivel: