Hargita NépszámlálásON!

Hargita megyében 29,6 százalékos a részvétel

Összesen 320 ezer magyar töltötte ki az online kérdőívet, de ez még mindig nem 100%-os a részvétel. Hargita megye 29,6 százalékos részvétellel, sikerült elérje országos szinten  a tizedik helyet.

Hargita Megye Tanácsának elemző csoportja egy infografika segítségével mutatatja be térségekre lebontva az eddig beérkezett online kérdőívet kitöltők százalékos arányát, így szemléltetve a megye lakosságának, hogy még mennyi hiányzik a 100 százalékos részvételhez, amihez egyes települések már elég közel állnak.

A látványos infografika a következő linken tekinthető meg: http://elemzo.hargitamegye.ro/infografikak/nepszamlalas-2021/

Térségeken belül a települések között azonban vannak eltérések. Az április 18 és 27 közötti időszakra vonatkozó számok szerint Udvarhelyszéken Korond lakosságának több mint 94 százaléka töltötte ki az online kérdőívet, Csíkrákos közel 68 százalékos kitöltési aránnyal szerepel a legjobb csíki településként, Gyergyó-térségben Galócás és Gyergyócsomafalva szerepelnek az első helyeken.

Hargita Megye Tanácsa és alintézményeik is kiveszik a részük a népszámlálásból.

A megyeháza épületében az igazgatóságokon kinevezett személyek segítik a munkatársak és családtagjaik számára a kitöltést. 

Nem csupán intézményen belül nyújt segítséget Hargita Megye Tanácsa, hanem az alintézmények számára is nap mint nap biztosít munkatársakat, akik segítenek az ott dolgozóknak az online kérdőív kitöltésében.  A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznál, valamint a Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóságnál is már aktívan zajlik az önkéntesek munkája, bízunk benne, hogy az elkövetkezendő időszakban a további alintézmények is bekapcsolódnak. 

Az intézményen belül Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke motiváló versenyt hirdetett az igazgatóságok között, még egy szabadnapot biztosítanak a három leghamarabb kitöltő igazgatóságok munkatársainak, és ezt a szükséges dokumentummal be is tudja bizonyítani.


Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Kérem ossza meg ismerőseivel: