Három új játékossal bővül a Progym

Mindannyian Oroszországból érkeztek

Igor Makarov csatár-, míg Alekszander Golubev és Lenar Khalimov hátvédposzton erősíti majd a piros-fehéreket. Mindhárom játékosnak ez lesz az első külföldi bemutatkozása.

A 21 éves Makarov három szezont játszott végig az orosz U21-es szuperligában, idén az orosz harmadik ligában, a Kristall-Yunior Saratov és a Sokol Novocheboksarsk színeiben szerepelt.

Golubev 22 éves hátvéd, 17 évesen az orosz harmadik ligában már bemutatkozott a felnőttek között, majd az U21-es MHL-ben hokizott, ahol a tavaly a Kristal Elektostall színeiben 22 pontot termelt. Ebben a szezonban ő is a Sokol Novocheboksarskban játszott, 15 meccsen 4 pont áll a neve mellett.

A 23 éves Lenar Khalimov az elmúlt három szezonban szintén a Sokol Novocheboksarsk meghatározó játékosa volt, idén 15 meccsen 7 pont a mérlege.

A fiatal játékosokat egy hétig figyelte Farkas Csaba edző Gyergyószentmiklóson, a próbaidőszakot követően pedig hazautaztak, hogy beszerezzék a szükséges fél évre érvényes vízumot. A hétvégi Sportul-meccseken akár már játszhatnak is, az első találkozó szombaton 17:30-tól, míg a második vasárnap 11:30-tól lesz.

(Címfotó: facebook/progymsk)

Kérem ossza meg ismerőseivel: