Háromnapos karanténba kell vonulnia minden Görögországba érkező utazónak

A negatív PCR-teszt továbbra is kötelező

Háromnapos karanténba kell vonulnia minden utazónak, aki 2021. január 7-e előtt érkezik Görögországba – tájékoztat a külügyminisztérium csütörtöki közleménye.

A külügy hangsúlyozza: ez az eljárás kiegészíti az eddigi előírásokat, tehát továbbra is kötelező egy, a belépés előtt legtöbb 72 órával kiadott negatív PCR-teszteredmény felmutatása, illetve egy utaskereső, úgynevezett PLF (Passenger Locator Form) formanyomtatvány kitöltése. Mindezek mellett koronavírus-gyorstesztnek vetik alá mindazokat, akik szárazföldön, Promachonasnál lépnek be Görögország területére

Az intézkedést azt követően hozták, hogy a görög hatóságok, a koronavírus-járvány miatt, január 7-ig meghosszabbították a teljes országra kiterjedő vesztegzárat (lockdown).

A román állampolgárok Románia Athéni Nagykövetségétől (+302106774035) vagy Románia Szaloniki Főkonzulátusától (+302310340088) kérhetnek további tájékoztatást.

Sürgős vagy súlyos helyzetben a román külképviselet +306978996222-es vagy +306946049076-os telefonszámán lehet segítséget kérni.

A külügyminisztérium azt ajánlja a Görögországba készülőknek, hogy alaposan tájékozódjanak indulás előtt, és tanulmányozzák az atena.mae.ro, salonic.mae.ro/, az ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, és a www.mae.ro honlapokat.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: