Háromszor kellett elriasztani egy medvét Gyergyószentmiklós határából

A környéken lévő szemeteskukákban élelmiszer maradékokat keresett

Háromszor kellett elriasztaniuk keddről szerdára virradóan a csendőröknek egy kisebb medvét Gyergyószentmiklós határából – tájékoztat a Hargita megyei csendőrség.

A dokumentum szerint a hatóságokat előbb 21 óra 10 perckor értesítette egy férfi 112-es egységes segélyhívó-számon, hogy a település határában egy medvét látott. A helyszínre siető csendőrök ott találták az állatot, amely a környéken lévő szemeteskukákban élelmiszer maradékokat keresett. A medvét visszakergették az erdőbe, a helyszínen csendőrök maradtak, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy a medve nem tér vissza.

A medve azonban visszajött, ugyanaz a férfi 0 óra 9 perckor és 3 óra 58 perckor is telefonált a hatóságoknak, és segítséget kért. A csendőrök mindannyiszor visszakergették az állatot az erdőbe.

A lakosság figyelmét a RO-ALERT rendszeren hívták fel az állat jelenlétére.

A csendőrök emlékeztetik a lakosságot: ilyen esetben hívják a 112-őt, ne próbálkozzanak közbelépéssel, ne etessék a vadállatokat, legyenek óvatosak a háztartási hulladék tárolásával, és ne közelítsék meg a medvéket, hogy fényképeket vagy videofelvételeket készítsenek.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: