Használt sütőolaj-gyűjtés Gyergyószentmiklóson

Figyeljünk, vigyázzunk a környezetünkre!

Egy székelyudvarhelyi cég partnerségben az önkormányzattal 6 db, használati utasítással ellátott, fém szerkezetű, 1,30 méter magas gyűjtő alkalmatosságot helyezett el a forgalmasabb városrészeken:

–  Bucsin negyed 26 szám alatt, a GMM üzlet szomszédságában, illetve a 8-as tömbház melletti Izsó élelmiszerüzletnél, továbbá a Virág negyedben az ANL-s tömbházaknál, a parkkal szembeni üzletsornál, valamint a 38-as tömbház mellett, a Robi Konyha szomszédságában. A hatodik gyűjtőpont a zöldségpiacnál található.

A gyűjtőpontok február 16-tól vehetőek igénybe. Az összegyűjtött használt sütőolajat nem beleönteni, hanem zárt pet-palackokban kell a gyűjtőedénybe dobni. Akár az 5 literes palack is befér a konténerbe. Fontos, hogy csak használt vagy lejárt szavatosságú étolaj, sütőzsír kerüljön a gyűjtőalkalmatosságba. Motorolajat, vagy gépzsírt, majonézt, szószokat, dresszingeket, kenőolajat, egyéb hulladékot, folyadékot és kamikáliát kérjük ne tegyenek a konténerekbe!

Az összegyűlt mennyiséget kétheti rendszerességgel üríti majd a partner cég, az olaj legnagyobb hányada aszfaltkészítésnél hasznosul újra.

A későbbiekben még bővíthető a gyűjtőpontok száma. Szándékaink szerint a Forradalom negyedben, a főtér közelében és a felszegi városrészre is helyeztetnénk ki ilyen konténereket.

Figyeljünk, vigyázzunk a környezetünkre!

Ne töltsük a lefolyókba a használt sütőolajat!


Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata

Kérem ossza meg ismerőseivel: