Határozattervezet véleményezhető a városházán

Az üdülőtelepi zónákhoz tartozó hulladékbegyűjtés témakörében

KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY

Határozattervezet véleményezhető a városházán – ezúttal az üdülőtelepi zónákhoz tartozó hulladékbegyűjtés témakörében.

A hétvégi házak zónájában nem egyéni szerződések megléte által folyik a hulladék elszállítása – tekintettel arra, hogy a speciális járművek nem is tudnák megközelíteni mindegyik helyszínt. A lakónegyedekhez hasonlóan gyűjtőpontok vannak, ahová az érintettek a hulladékot helyezhetik.

A szolgáltató jelezte, hogy a kihelyezett gyűjtőpontoktól jóval nagyobb mennyiségű hulladékot kell elszállítania, mint a korábban leszögezett havi 7,5 m3. Ennek ellenértékét az önkormányzat fizette ki a szolgáltatónak. Az összeget az érintett hétvégi házak tulajdonosaira pedig az önkormányzat Adó- és Pénzügyi osztálya rótta ki illetékként.

A kifüggesztett döntéstervezet a korábbi tanácshatározat aktualizálását jelenti – megjelöli a gyűjtőkonténerek jelenlegi helyét és az elszámolási módozatot.

Amennyiben a lakosságnak javaslata, meglátása van a határozattervezettel, azt írásban kell benyújtania a városháza iktatójába legkésőbb aug. 8-án, hétfőn 15 óráig.

Az előterjesztett javaslat megtalálható a városháza ügyfélfogadójában, valamint a gyergyoszentmiklos.ro/Határozattervezetek menüpontnál.

Kérem ossza meg ismerőseivel: