Házasság Hete Gyergyószentmiklóson

2018. február 13-18.között lesz megszervezve Gyergyószentmiklóson a Házasság Hete rendezvénysorozat. Ennek keretében egész héten programok lesznek házaspárok részére.

A Házasság Hete mozgalom több mint másfél évtizede indult az Egyesült Királyságban és célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság fontosságára, népszerűsítse a család intézményét, és segítséget nyújtson azoknak, akik párkapcsolati vagy gyermeknevelési nehézségekkel küzdenek.

Ma már a világ huszonegy országában rendezik meg. Ez többnyire a február 14-i Bálint naphoz kapcsolódik, de keresztény társadalmakban elterjedőben van a Házasság Világnapjának ünneplése is, amely minden év február második vasárnapjára esik. Legtöbb helyen pedig az ünneplést egy hetesre tágították.


Házasság Hete – Éltető sodrásban

1. A házasság hete alkalom arra, hogy beszéljünk a házasság értékéről.
A házasság egy férfi és egy nő közötti tartós életszövetség, mely nyitott az életre. Első számú világörökség, a társadalom alapsejtje. A házasság az élet forrása és a szeretet bölcsője. A házasság adja az életet, növeli fel az életet, a család ölén tanulja meg az ember, mit jelent az elfogadás, a kibontakozás, a növekedés, az igazságosság, a becsületesség, a tisztesség. Ezen értekek nélkül sérül a személy identitása, lelki egészsége. Ezen értékek nélkül nem tud létezni a társadalom. Aki a házasságot mellőzi, idejemúltnak tekinti, az a nemzet és a jövő ellen szól, a társadalmat lazítja fel és teszi életképtelenné.

A házasság: szentség. Isteni kegyelem által kezdeményezett és a felek kölcsönös beleegyezésével létrejövő életközösség, hivatás és küldetés az Egyházban. Csakis természetfeletti vonatkozásában érthető, hogy alapja a szeretet, éltetője a szeretet, célja a szeretet. Csakis természetfeletti vonatkozásában érthető, hogy a házasság élethosszig tartó elköteleződés. Csakis természetfeletti vonatkozásában érthető, hogy ez a kapcsolat nyitott az életre, gyermekek születnek a világra, mely által gyarapszik és szépül a világ.

2. A házasság hete alkalom arra, hogy tanúskodjunk a családról.
3. A házasság hete alkalom arra, hogy ünnepeljük a családot.


Program:hazassag_hete

Kérem ossza meg ismerőseivel: