Házi őrizetbe helyezték Mezei Jánost

A Maros Megyei Törvényszék házi őrizetbe helyezte Mezei Jánost, Gyergyószentmiklós tisztségéből felfüggesztett polgármesterét, aki ellen hivatali visszaélés és zsarolás miatt folytat vizsgálatot a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

A szerdán hozott döntést a honlapján tette közzé a törvényszék. A határozattal a törvényszék szigorította a Mezei János ellen alkalmazott kényszerintézkedést. A polgármester korábban bírósági felügyelet alatt állt, ami a hatóságok előtti időközönkénti megjelenés kötelezettségét jelenti. A most elrendelt háziőrizet harminc napra szól, és megtámadható a táblabíróságon.

Gyergyószentmiklós polgármestere ellen a székelyföldi város önkormányzata és Budapest 5. kerületének az önkormányzata által közösen létrehozott Monturist Kft. ügyvezetőjének a feljelentése alapján vizsgálódik az ügyészség.

(Forrás: MTI)


 

11.03.2015
Ora estimata: 12:30
Complet: CDL 3 (IL)
Tip solutie: Admis fond în parte
Solutia pe scurt: În baza art. 242 alin. 3 Cod procedură penală, art. 215 alin. 7 Cod procedură penală şi art.218 Cod procedură penală admite în parte cererea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, în dosarul nr. 142/P/2014. În baza art. 215 alin. 7 Cod procedură penală, art. 218 Cod procedură penală, art. 223 alin. 1 lit. d Cod procedură penală, art. 220 Cod procedură penală, dispune înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestului la domiciliu, faţă de inculpatul MEZEI JANOS, cercetat în dosarul nr. 142/P/2014 al DNA – Serviciul Teritorial Tg. Mureş, pe o durată de 30 de zile, începînd cu data de 11 martie 2015 şi pînă la data de 9 aprilie 2015, inclusiv. În baza art. 221 alin. 1 Cod procedură penală impune inculpatului Mezei Janos obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în …, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu numiţii VIRAG ZSOLT, VIRAG CSABA şi PORTIK CSABA, BARABAS EVA CSILLA. În baza art. 221 alin. 4 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului Mezei Janos că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează ca organ de executare a obligaţiilor stabilite Poliţia mun. Gheorgheni, jud. Harghita. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, din data de 11 martie 2015, orele 18,27.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP) 20/2015 11.03.2015

(Forrás: Maros Megyei Törvényszék honlapja)

Kérem ossza meg ismerőseivel: