Helyi termék közel tízezer gyereknek

A ditrói, remetei és szárhegyi diákoknak is a Harmopan szállítja a kiflit hétfőtől

Helyi, jó minőségű kiflit kapnak hétfőtől a csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek diákjai – ígéri Albert László, a Harmopan Rt. ügyvezető igazgatója. A Tej-kifli program keretében szerződést írt alá Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsa elnöke és a Harmopan Rt. igazgatója szerdán, január 9-én a péktermékeket forgalmazó cég csíkszeredai székhelyén. A sajtónyilvános szerződésaláíráson továbbá jelen volt Ferencz-Salamon Alpár, megyei tanácsos, a csíkszeredai József Attila Általános Iskola igazgatója és Kardalus Zsolt, a tej-kifli program felelőse.

A korábbi beszállító cég termékeivel kapcsolatban számos panasz érkezett a megyei tanácshoz és a fogyasztóvédelemhez, ami a cég többszöri megbírságolásához, végül pedig tavaly decemberben szerződésbontáshoz vezetett három kistérség (lot) esetében. Az érintett csíkszeredai, székelyudvarhelyi, ditrói, remetei és gyergyószárhegyi tanintézetek közel tízezer tanulója számára a péktermékek szállítását a továbbiakban a Harmopan Rt. végzi.

Szerzodesalairas1

A megyeelnök elmondta, a Harmopan cég felé bizalommal vannak, hisz korábban bár bizonyított, és nem volt panasz a szolgáltatásra.

– A felelős tanintézetvezetőknek, a szülőknek és a Facebook közösségi oldalon érkezett panaszoknak (és a kivizsgálásoknak) köszönhetően tudtunk szerződést bontani, ezért fontos továbbra is, hogy minden rendellenességet jelezzenek, hiszen ezeket összesítve tudunk lépéseket tenni. Ugyanakkor bízom benne, hogy a tanév további részében az érintett tanintézetek már friss, jó minőségű termékekhez jutnak – emelte ki Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Albert László igazgató kifejtette, örvendenek ennek a szerződésnek, és ígérik, hogy ezáltal a gyerekek megfelelő minőségű kiflit fognak kapni, megfelelő időben.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke továbbra is bíztatja a tanintézeteket és a szülőket, hogy amennyiben nem megfelelő minőségű termékeket kapnak a gyerekek, azt jelezzék a megyei tanács mellett a fogyasztóvédelem fele és az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági igazgatóságnál.

Ferencz-Salamon Alpár iskolaigazgató a sajtón keresztül hívta fel a figyelmet, hogy azokban a térségekben, ahol továbbra is gondot észlelnek a termék minőségével jelezzék, és megfelelően dokumentálják.

A szerződés aláíráson a jelenlévők meg is kóstolhatták a kifliket, kicsik és nagyok egyaránt elismerően szóltak, annak minőségéről.

Szerzodesalairas3

Az eseményről készült videó itt tekinthető meg:

https://www.facebook.com/borbolycsaba/videos/1142763365896889/

A tej-kifli program korábbi tudósításai az alábbi linken érhetők el:

http://hargitamegye.ro/hirek/tej-kifli.html

Kérem ossza meg ismerőseivel: