Hétfőig eső, havazás és szél várható országszerte

Hegyvidéken friss hóréteg rakódik le

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) pénteken mérsékelt esőre, havazásra és hóviharra figyelmeztető előrejelzést adott ki, amely fokozatosan az egész országra kiterjed, és hétfő reggelig kitart.

A meteorológusok szerint szombat kora délután 2 órától hétfő reggel 8 óráig az ország legnagyobb részében időszakos esőzések vagy havazások várhatók.

December 11-én délután főként a déli régiókban fog esni az eső, vasárnapra virradóra azonban a többi országrészre is kiterjed a rossz idő. A hegyvidéken vegyes csapadékra kell számítani, azonban a vasárnapra virradóra az 1500 méter fölötti régiókban havazni fog, és friss hóréteg rakódik le.

Vasárnaptól a nyugati és délnyugati régiókban is fokozatosan havazás váltja fel az esőt, és hótakaró rakódik le, a hegyvidéken pedig sűrű havazás várható.

A szakemberek szerint a lehulló csapadék mennyisége 15-25 liter, domb- és hegyvidéken pedig akár több mint a 40-50 liter is lehet négyzetméterenként.

Az ország nyugati és déli régióiban, illetve a hegyvidéken megerősödik a szél, átlagban 45-55 kilométer/órás sebességgel fújhat, a hegygerinceken viszont a légmozgás sebessége meghaladhatja a 80-90 kilométert óránként, hóviharokat idézve elő.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: