Hétfőre fergeteges komédia

A fekete múmia átka

magyar vígjáték (2015), 62 perc

A film a “Detektív, a cowboy és a légió” című kisregényt, Rejtő Jenő egyik kevésbé ismert művét adaptálja: egy fergeteges komédia keretében mutatja be az irodalmi kávéház közegét. Görbe tükröt állítva hívja a nézőt a kulisszák mögé, hogy betekintést nyerhessünk, hogyan is születtek az évszázad legsikeresebb ponyvaregényei.
A filmnek rendkívül pörgős történetvezetése van, a néző egy percig sem unatkozik. Abban a pillanatban, hogy ásításra nyithatná száját, jön egy újabb meglepő kitekintés és elrugaszkodás a földtől. Éles és kontúrosan kidolgozott karakterekkel játszik a rendező, melyek csodálatos helyzetkomikumokhoz vezetnek. Ettől egyszerre válik töredezetté, mégis meglepően dinamikussá ez a komédia. Egy színész több szerepben, több ruhában, több sminkben és több műbajusszal. Ennél többet még színházban sem kívánhatna az ember!
Tökéletes aládolgozott dallamok szólalnak meg, melyek könnyeddé és lezserré teszik a film hangulatát.
A végén pedig érdemes kivárni a csavart, melytől egy percig ott marad a kacagásból megtartott mosoly az arcunkon. Így aztán garantált a nevetés, az elérzékenyülés és a pihentető szórakozás.

Január 4., hétfő, 21:35 óra – dunatv_logo – Duna Televízió

(port.hu)

Kérem ossza meg ismerőseivel: