Hétvégéig meleg lesz

Július 15-e után a legtöbb térségben szinte naponta esni fog

Országszerte felmelegedés várható a következő napokban, a csúcshőmérséklet eléri, helyenként meghaladja a 30 Celsius-fokot. Július 16-a után enyhe lehűlésre kell számítani, ugyanakkor szinte minden nap esni fog, főként hegyvidéken – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben a következő napokban fokozatosan felmelegszik az idő, a hét végéig a nappali csúcshőmérséklet eléri a 27 Celsius-fokot. Július 14-e és 19-e között nem lesz jelentősebb hőmérséklet-ingadozás, aztán ismét melegszik a levegő, a nappali csúcshőmérséklet eléri a 29 fokot. Éjszaka 13-14 fok körüli értékekre kell számítani. A következő két hétben szinte minden nap esni fog az eső, de kiterjedtebb területeken a jelzett periódus első két napján, hétfőn és kedden várható csapadék.

A Bánságban és a Körösök vidékén is enyhe felmelegedés várható. Július 11-éig a hőmérők higanyszála eléri a 29 Celsius-fokot, majd a jövő hét elején 1-2 fokot csökken a levegő hőmérséklete. Július 18-ától ismét felmelegedés várható, a nappali csúcshőmérséklet eléri a 30-31 Celsius-fokot is. Éjszakánként 15-17 Celsius-fok várható. Nagyobb esőzésekre főként július 9-én és 10-én, valamint 15-e után lehet számítani, de szinte minden nap lesz egy kevés csapadék.

Máramarosban július 11-éig 28 fokig melegszik a levegő, az éjszakai hőmérséklet 16-17 fok körül alakul. Csapadék szinte minden nap várható a következő két hétben.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: