Heves szélre és hóviharokra figyelmeztetnek a meteorológusok

Vasárnap reggel 10 óráig érvényes a riasztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) csütörtökön elsőfokú (sárga jelzésű) szélriasztást adott ki a Körösvidék nagy részére és Erdély északnyugati felére.

A szakemberek szerint csütörtök este 10 órától péntek délig az említett két régióban megerősödik a szél, a légmozgások sebessége elérheti az 55-60 kilométert óránként.

Ugyanakkor a magas hegyvidéken másodfokú (narancssárga) hóviharriasztás lesz érvényes péntek este 6 órától vasárnap reggel 10 óráig.

A meteorológusok figyelmeztetnek, hogy főként a hegyek 1500 méter fölött fekvő térségeiben a szél nagy erővel fog fújni, a széllökések sebessége meghaladhatja a 110-120 kilométert óránként, és emellett havazni is fog. A hóviharok miatt a látási távolság nagyon lecsökken.

Az ANM egy másik elsőfokú riasztást is kiadott, amely szerint péntek déltől vasárnap reggel 10 óráig országszerte erős szélre, a hegyekben havazásra és hóviharra lehet számítani.

Máramarosban és Erdélyben a péntekről szombatra virradó éjszakától kezdődően időközönként havazni fog és hóréteg képződik. A hevesen fújó szél miatt hóviharokra is számítani lehet.

Enyhe havazás helyenként Moldvában, a Körösvidéken és a Bánságban is előfordulhat – figyelmeztetnek még a meteorológusok.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: