Hideg, csapadékban szegény időre számíthatunk a következő két hétben

Január 7-e és 20-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Hideg, csapadékban szegény időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) január 7-e és 20-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. 

Erdélyben az időszak első két napján hideg lesz, a hőmérő higanyszála napközben sem emelkedik mínusz 4 Celsius-fok fölé. Január 9-én enyhül az idő, fagypont körüli csúcsértékek várhatók, 11-étől ismét mínusz 4, 13-ától 17-éig pedig mínusz 2 fok körül lesz napközben a maximális hőmérséklet, majd a periódus végéig ismét enyhébb idő várható, a kora délutáni órákban 1-2 Celsius-fokot mérhetünk. Az éjszakai hőmérsékletek végig a negatív tartományban maradnak, általában mínusz 8 és mínusz 5 Celsius-fok között alakulnak, január 8-án és 9-én fagy lehet, mínusz 14, mínusz 10 fokos minimális hőmérséklettel. Gyenge csapadék leginkább 9-én és 10-én fordulhat elő, 15-ig helyenként, azt követően csak elszigetelt területeken várható kevés csapadék. 

A Bánságban és a Körösök vidékén az időszak első hetében hideg lesz. A nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek mínusz 3 és 0 Celsius-fok körül alakulnak, kivéve 9-ét és 13-át, amikor 2 Celsius-fokig enyhül az idő. A második héten enyhülés lesz, és az évszaknak nagyjából megfelelően, a kora délutáni órákban 3-5 Celsius-fokot mérhetünk. Az éjszakai hőmérsékletek végig a negatív tartományban maradnak, általában mínusz 5 és mínusz 2 Celsius-fok között alakulnak, január 8-ára virradóan elérhetik a fagyhatárt, mínusz 10 fokos átlaghőmérséklettel. Gyenge havazás leginkább 8-a és 14 között fordulhat elő, azt követően csak kevés, elszigetelt csapadék várható. 

Máramarosban az időszak első két napján hideg lesz, a hőmérő higanyszála napközben sem emelkedik mínusz 5 Celsius-fok fölé. Január 9-én és 10-én fagypont köré melegedik az idő, 11-étől ismét mínusz 4, 12-étől 17-éig pedig mínusz 2 és 0 Celsius-fok körül lesz napközben a maximális hőmérséklet, majd a periódus végéig ismét enyhébb idő várható, a kora délutáni órákban 1-2 Celsius-fokot mérhetünk. Az éjszakai hőmérsékletek végig a negatív tartományban lesznek, általában mínusz 7 és mínusz 4 Celsius-fok között alakulnak, január 8-ára virradóan fagy lesz, mínusz 14 fokos hőmérséklettel. Kevés, elszigetelt csapadék bármikor kialakulhat. 

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: