Hideg, csapadékban szegény időre számíthatunk a következő két hétben

December 24-e és január 6-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Hideg, csapadékban szegény időre számíthatunk a következő két hétben – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) december 24-e és január 6-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből. 

Erdélyben az időszak első napjaiban lehűlés várható. A nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek a mostani 3-4 Celsius-fokról december 25-én mínusz 3 Celsius-fok köré süllyednek, majd az ezt követő napokban egy-két fokot enyhülnek, január első napjaiban pedig ismét mínusz 3 fok körül alakulnak. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek első héten helyenként mínusz 4, a második héten mínusz 8 Celsius fok köré süllyedhetnek.Nagyobb mennyiségű csapadék az intervallum első napjaiban várható, de a hét vége felé és a második héten is bármikor kialakulhat gyenge eső, havazás. 

A Bánságban és a Körösök vidékén az időszak első napjaiban lehűlés várható. A nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek a mostani 4-6 Celsius-fokról december 25-én 0-1 Celsius-fok köré süllyednek, majd az ezt követő napokban három-négy fokot enyhülnek, január első napjaiban pedig ismét 0 fok körül alakulnak. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek első héten mínusz 4 és nulla, a második héten mínusz 6 – mínusz 4 Celsius fok közé süllyedhetnek. Nagyobb mennyiségű csapadék az intervallum első napjaiban várható, de a hét vége felé és a második héten is bármikor kialakulhat gyenge eső, havazás. 

Máramarosban az időszak első napjaiban lehűlés várható. A nappali legmagasabb hőmérsékleti értékek a mostani 3-4 Celsius-fokról december 25-én mínusz 2 Celsius-fok köré süllyednek, majd az ezt követő napokban egy-két fokot enyhülnek, január első napjaiban pedig ismét -3 fok körül alakulnak. A legalacsonyabb hőmérsékleti értékek első héten helyenként mínusz 4 és nulla, a második héten mínusz 8 Celsius fok köré süllyedhetnek. Nagyobb mennyiségű csapadék az intervallum első napjaiban várható, de a hét vége felé és a második héten is bármikor kialakulhat gyenge eső, havazás. 

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás Előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: