Hideg és enyhébb napok váltják egymást ezen a héten

Jövő héten ismét lehűl az idő

Az elmúlt hétvégéhez képest országszerte enyhül az idő ezen a héten, jövő héten azonban ismét lehűlés és csapadék várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) november 27. és december 10. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfői prognózis szerint Erdélyben ezen a héten a nappali csúcsértékek regionális átlaga 0 és 6 Celsius-fok között, az éjszakai minimumoké mínusz 4 fok és fagypont között változik. November 29-e körül lesz a leghidegebb, amikor nappal 0-2 fok, éjszaka helyenként akár mínusz 9 fok is várható. December 1-jén és 2-án ennél enyhébb időre lehet számítani, 8-12 fokos maximumokkal és fagypont körüli minimumokkal. Jövő héten az évszaknak megfelelő hőmérsékletben lesz részünk, fagypont fölötti csúcsértékekkel és mínusz 5, mínusz 3 fok körüli minimumokkal. Ezen a héten sok csapadék várható, főleg 28-án, majd december 1-jén és 2-án, de a vizsgált időszak többi napján is lehet eső, hó, havas eső.

Máramarosban ezen a héten a nappali csúcsértékek átlaga 3-4 fok körül alakul, éjszaka átlagban mínusz 3, 0 fokig hűl le a levegő. November 29-e körül lesz a leghidegebb, nappal legfeljebb 0 fokig emelkedik a hőmérséklet, éjjel mínusz 4, mínusz 7 fok is lehet. December 1-jén és 2-án itt is enyhébb lesz az idő, jövő héten pedig ismét lehűlés várható, alig fagypont fölötti csúcsértékekkel és mínusz 3, mínusz 2 fok körüli minimumokkal. November 28-án, majd december 1-jén és 2-án jelentős mennyiségű eső várható, de a többi napon is lehet havas esővel, elszórt havazással számolni.

A Bánságban és Körösvidéken is igen változóan alakul a hőmérséklet ezen a héten, amikor a maximumok regionális átlaga 4-7 fok, a minimumoké mínusz 2 és plusz 1 fok között alakul. 29-én legfeljebb 2-3 fokig melegszik a levegő nappal, éjszaka pedig mínusz 6 fokig csökkenhet a hőmérséklet. December 1-jén és 2-án nappal 9-12 Celsius-fok, éjszaka 3-4 fok várható. Jövő héten az évszaknak megfelelő hőmérsékletre lehet számítani, éjszaka fagypont alá hűl le a levegő mindkét régióban. Jelentősebb mennyiségű csapadék november 28-án és december 2-án várható, de a többi napon is lehet elszórtan havas esőre számítani.

A hegyekben is változóan alakul az időjárás a következő két hétben. November 29-én és 30-án különösen hideg lesz, mínusz 6 és plusz 1 fok közötti maximumokkal, illetve mínusz 14 és mínusz 10 fok közötti minimumokkal. December 1-jén és 2-án a hegyekben is enyhébb lesz idő, majd ismét lehűlés várható. Csapadékra szinte minden nap számítani lehet, december 1-jén és 2-án eső, a többi napon hó formájában.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: