Hideg, fagyos és enyhébb napok váltják egymást a következő két héten

Február 15-e és 28-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzés

Hideg, olykor fagyos és enyhébb napok váltják egymást a következő két héten – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 15-e és 28-a közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben szerdáig rendkívül hideg lesz, éjszakánként fagyra kell számítani. Csütörtöktől vasárnapig aztán enyhül az idő, a maximumok 4 és 6 Celsius-fok között alakulnak, éjszaka mínusz 4, mínusz 2 fokig hűl a levegő. Jövő héten az ilyenkor megszokottnak megfelelően alakul az időjárás, a nappali csúcsértékek átlaga 5 és 8 fok között alakul, éjszaka mínusz 6, mínusz 3 fokig csökken a hőmérséklet. Enyhe csapadékra a jelzett időszak második hetén van kilátás.

A Bánságban és a Körösök vidékén szintén hideg lesz szerdáig, aztán itt is enyhül az idő, nappal 6-9 fok is lehet, éjszaka mínusz 2, 0 fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten a maximumok 8 és 12 fok, a minimumok mínusz 3 és 1 fok között alakulnak. Csapadékra 17-e és 21-e között, valamint a jövő hét második felében kell számítani.

Máramarosban szerdáig mínusz 12 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet éjszaka, aztán itt is felmelegedés várható, nappal 3 és 6 Celsius-fokos átlagos csúcshőmérsékletre kell számítani, éjszaka mínusz 5, mínusz 2 fokig csökken a hőmérséklet. Jövő héten nappal 6-8 fok, éjszaka mínusz 4, mínusz 2 fok várható. Enyhe csapadékra 17-e és 21-e között, illetve jövő héten van némi esély.

A hegyekben szerdáig mínusz 16 Celsius-fokig süllyed a hőmérők higanyszála éjszaka, és nappal is legfeljebb mínusz 8, mínusz 10 fok lehet. Aztán fokozatosan enyhül az idő, a hét végéig a nappali átlagos csúcshőmérséklet eléri a 0 fokot, és éjszaka sem lesz kevesebb mínusz 6 foknál. Jövő héten nappal 2-4 fok, éjszaka mínusz 4, mínusz 2 fok várható a hegyekben. Enyhe csapadékra szinte minden nap van kilátás.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: