Hideg lesz március első két hetében

Időközönként gyenge csapadék is előfordulhat

Lehűlésre számíthatunk a következő két hétben, gyenge csapadék március első napjaiban, majd 6-7-e után várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 28-a és március 13-a közötti időszakra szóló előrejelzéséből.

Erdélyben és Máramarosban a jelzett időszak nagy részén hideg lesz. Március 8-áig 2-6 Celsius-fok között alakul a nappali csúcsértékek átlaga, majd enyhe felmelegedés következik, 8-10 fokos maximumokkal. Éjszaka mínusz 7, mínusz 5 fokig hűl a levegő, Kelet-Erdélyben azonban mínusz 10 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Csapadék Erdélyben március 1-je és 3-a között, majd 7-e után, Máramarosban csak 7-e után várható.

A Bánságban és a Körösök vidékén 8-áig az ilyenkor megszokottnál hidegebb lesz, főleg éjszaka, amikor mínusz 5, mínusz 2 Celsius-fokig süllyedhet a hőmérők higanyszála. Nappal 5-8 fok körül alakul a csúcsértékek átlaga. A hónap közepe felé itt is felmelegszik az idő, 12-14 fok is lehet nappal, éjszaka pedig fagypont körüli értékek lesznek. Enyhe csapadék a hónap első napjaiban, majd 6-a után esedékes.

A hegyekben március első felében hideg marad az idő, az éjszakák és a reggelek fagyosak lesznek. A nappali maximumok átlaga 10-éig mínusz 6 és mínusz 2 fok között alakul, majd enyhén felmelegszik az idő, a jelzett időszak végére 1-2 fokig nő a nappali hőmérséklet. Hasonlóan alakulnak az éjszakai értékek is, március 10-ig átlagosan -11, -9 fokig hűl a levegő, ezt követően pedig -5 fok körüli értékekre lehet számítani. Gyenge csapadék február 28-a és március 3-a között, majd március 7-e után várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: