„Hisz bűnösök vagyunk mi…”

Nyugalomra és higgadtságra intenek

Az RMDSZ elhatárolódik a kézdivásárhelyi esettől

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség a sajtóból értesült a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi szervezete elnökének szándékáról, aki a hatóságok szerint robbantásos merényletre készült Románia nemzeti ünnepén.

„Az RMDSZ elítél minden erőszakos cselekedetet, és elhatárolódik minden olyan szélsőséges megnyilvánulástól, ami feszültséget kelt a közösségek között. Ebben az országban a békés együttélés, a tolerancia és az egymás iránti tisztelet vihet előre a fejlődés, a jövőépítés útján” – hangsúlyozta Kelemen Hunor szövetségi elnök. Hozzátette, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség mindig a parlamentáris demokrácia eszközrendszerét, a politikai párbeszédet tartotta és tartja az egyetlen törvényes és járható útnak. Az RMDSZ elnöke bízik abban, hogy a hatóságok korrekt módon végzik a munkájukat, ugyanakkor nyugalomra és higgadtságra intett minden közszereplőt.


Böjte Csaba bocsánatot kér román testvéreitől

Székely zászlóra cseréltek egy román zászlót ismeretlenek Sepsiszentgyörgyön.

„Miért nem tiszteljük egymást? Egymás zászlaját ha nem tudjuk elfogadni, tisztelni akkor kölcsönösen egymásnak csak fájdalmat, szomorúságot fogunk okozni!!
Ezért a tettért, bár nem én követtem el, mégis bocsánatot kérek a román testvéreimtől és arra kérem őket, hogy ők is fogadják nagylelkűen el a mi nemzeti jelképeinket! Erdélyt, de az egész Kelet-Európát, kik itt élünk, csak együtt tudjuk magunk számára otthonná tenni!!
Kisebb testvéri alázattal, Csaba t.”

Kérem ossza meg ismerőseivel: