Horváth Bálint zeneszerzői estje

2015. november 11-én, szerdán 19 órától

Az Ambrus Éva és Bálint Ákos komolyzenei bérletekben szereplő második koncertre várják az érdeklődőket 2015. november 11-én, szerdán 19 órától a gyergyószentmiklósi művelődési ház színháztermébe.

 

Horváth Bálint fiatal budapesti zeneszerző bemutatkozó estje, melynek műsorában a zeneszerző Buda Ferenc, Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc, Weöres Sándor és más költők verseire komponált dalai szólalnának meg Juhász Orsolya Anna, budapesti szoprán énekművész előadásában, Horváth Bálint zongorakíséretével, illetve a zeneszerző zongoraművei is saját előadásában. Horváth Bálint nagysikerű, nemzetközi versenyeken is elismerésnek örvendő, 2014-ben teljes Kodály Zoltán alkotói ösztöndíjban részesülő zeneszerző.

Műsoron:

Dalok – Buda Ferenc, Kányádi Sándor, Kovács András Ferenc, Weöres Sándor és mások verseire (2004–2014)
D-E-A-C-variációk zongorára (2014–2015)

Jegyek a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ irodájában válthatók munkanapokon 9–16 óra között. A koncertre érvényesek az Ambrus Éva és a Bálint Ákos komolyzenei bérletek.
Jegyek ára: felnőtteknek 12 lej, szakmabelieknek, diákoknak, nyugdíjasoknak és vidékieknek 10 lej. Helyfoglalás a 0266/361.992-es telefonszámon.

A fellépőkről:

Horváth Bálint

Horvath Balint (1)

Zeneszerző, 1986-ban született Budapesten. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Fekete Győr István, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Orbán György tanítványa volt. Kitüntetéses egyetemi diplomáját 2010-ben szerezte meg. Szóló-, kamarazenei, szimfonikus zenekarra írott és színpadi művei elhangoztak a legtöbb magyarországi kortárs zenei fórumon: az Ifjúsági Kortárs Zenei Esteken, a Budapesti Őszi Fesztiválon, a szombathelyi Bartók Fesztiválon, a szegedi Vántus István Kortárszenei Napokon, a Magyar Rádióban és a Zeneakadémia rendezvényein többek között a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, a Concerto Budapest, vagy a New York-i New Juilliard Ensemble előadásában.

Jelenleg a budapesti Weiner Leó Konzervatórium zeneszerzés-tanára, az Editio Musica Budapest külső munkatársa. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem doktorjelöltjeként disszertációját román kolindák alapján készült zeneszerzői feldolgozásokból írja. 2012-ben és 2014-ben egy-egy fél évet Kolozsváron töltött, a Gheorghe Dima Zeneakadémián Adrian Pop irányításával végezte munkáját. 2004-ben az Országos Bartók Béla Zeneszerzésverseny első helyezettje, azóta is több országos pályázat díjazottja. Kutatásaihoz és kompozíciós munkájához támogatást nyújtott a Balassi Intézet és a Magyar Állam Doktori- és Kodály Zoltán Alkotói Ösztöndíja.

Juhász Orsolya Anna

Juhász Orsolya

Kóruskarnagy, énekművész, 1986-ban született Budapesten. A budapesti Városmajori Gimnázium ének-zene tagozatán végzett, majd a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetében Szolfézs-zeneelmélet tanárként és Karvezetőként nyert képesítést 2008-ban, amelyet 2011-ben Kóruskarnagy-művész-szakos diplomával egészített ki.

Működött a Magyar Rádió Gyermekkórusa asszisztenseként, szolfézst és zeneelméletet tanított a Kittemberger Kálmán Művészeti Iskolában és a Weiner Leó Konzervatóriumban. Alapító karnagyként vezette a nagymarosi Maroska Gyermekkórust és – jelenleg is – a Nagymarosi Férfikart. Interaktív zenei foglalkozásokat vezet a budapesti Művészetek Palotájában. Nemzetközi kurzusok résztvevője volt és folyamatosan dolgozik együtt kortárs zeneszerzőkkel, nevéhez számos ősbemutató kötődik.

 

Szervezők: Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata, Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ
Partner: Balassi Intézet – Bukaresti Magyar Intézet
Támogató: Nemzeti Kulturális Alapkezelő Zrt., Vaskertes Általános Iskola
Médiapartnerek: Gyergyói Hírlap, Székelyhon.ro, Gyergyó TV, Kelet Info Media Group, Hargita Népe, Marosvásárhelyi Rádió, Gyergyói Kisújság, Erdély.ma, Morfondír.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: