Hóviharokra és erős szélre vonatkozó figyelmeztetés van érvényben

Első- és másodfokú riasztást adtak ki

Újabb figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat havazásra és erős szélre.

Az első, elsőfokú (sárga kódú) figyelmeztetés szerint január 29-én este 11 órától vasárnap reggel 10-ig az ország északnyugati régióiban havazni kezd, a szél felerősödik, 55-65 km/h, hegyvidéken 90-100 km/h sebességű széllökések várhatók. A hófúvás jelentősen csökkenti a látótávolságot.

A második, szintén sárga kódú figyelmeztetés vasárnap reggeltől 24 órán keresztül lesz érvényes. Erdélyben, a Bánságban, a Körös-vidéken, Moldva északi részén, Olténiában és Munténiában 55-65, helyenként 70 km/h, a hegyekben pedig 90-100 km/h sebességgel fog fújni a szél, hóvihart eredményezve és jelentősen lecsökkentve a látótávolságot.


Hóviharokra kell számítani a magas hegyekben hétfő reggelig

Másodfokú (narancssárga), hóviharra vonatkozó riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) az 1600 méter fölötti régiókra.

A riasztás vasárnap, január 30-án hajnali 2 órától hétfő reggel 8 óráig lesz érvényes. Ekkor a hegyvidéken, 1600 méteres magasságok fölött 120-140 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni a szél, felkavarva a havat, a hóvihar pedig nagyon lecsökkenti a látótávolságot.

Helyenként, főleg a Keleti-Kárpátokban szakadó hóesés várható.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: