Hűvös lesz október vége

November 4-e után felmelegedés várható, és visszatér az esős idő

Hűvös lesz október vége, november 4-e után az idő felmelegedik és visszatér az esős idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 28-a és november 10-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

Erdélyben keddtől lehűlés várható, a hőmérsékleti értékek nagyjából megfelelnek majd az ilyenkor szokásosnak: október 30-a és november 2-a között legtöbb 8-12 Celsius-fokot mutatnak majd a hőmérők. Ezt követően enyhül az idő, napközben akár 16 Celsius-fok is lehet. Az éjszakai minimum hőmérsékletek hasonlóképpen mozognak, hónap végén mínusz 2 és 2 fok között, a periódus vége felé 2-5 fok közötti hőmérséklet várható. Csapadék legnagyobb valószínűséggel október 29-én, majd november 6-a és 8-a között várható.

A Bánságban, Máramarosban és a Körösök vidékén október 29-étől erőteljes lehűlés várható, a legmagasabb nappali hőmérsékletek nem haladják meg a 17, október 30-án és november 1-jén a 12 Celsius-fokot. Ezt követően felmelegedik az idő, napközben 19 fok is lehet. Éjszaka a hónap végén fagypont körül alakul a hőmérséklet, majd a periódus vége felé 7 Celsius-fok várható. Csapadék október 29-én, majd november 2-a után valószínű.

A prognózis a readingi (Anglia) székhelyű Középtávú Időjárás-előrejelzések Európai Központjának (ECMWF) adatai alapján készült.

Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: