Idén is folytatódik a közösségi kert program

Ötödik éve, hogy a sokak örömét szolgálja az a húszárnyi belterület, amelyet zöldségeskert kialakítása céljából bocsátott az igénylők rendelkezésére Gyergyószentmiklós Megyei Jogú Város Önkormányzata. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a kiskert igazi találkozóhely lett, nemcsak veteményest művelni, de töltődni, beszélgetni, találkozni járnak ide „lakói”.

Az igénylők egy évre kapják meg művelésre a Makkos utca 19. szám alatt található kis parcellákat, kérelmüket évente meg kell újítaniuk. Előző években 28 kis parcellán veteményeztek, ez idén is változatlanul folytatódik. Rendszerint, aki egyszer belekezdett, évről-évre megújítja az igénylést, csak, hogy a tavalyról megőrzött, egymás között elcserélt magokat, ismereteket ismét elültethesse és láthassa szárba szökkenni.

Idén április 6-15. között lehet benyújtani az igénylőlapokat az önkormányzat ügyfélszolgálatán, vagy a város honlapján elérhető (ügyfélkapu menüpont, űrlapok, magánszemélyek kategória) nyomtatvány kitöltésével. A kitöltött igénylési lapokat április 15-ig várjuk a polgármesteri hivatal székhelyének ügyfélszolgálatánál, a 4-es asztalnál, vagy pedig a konyhakert@gyergyoszentmiklos.ro elektronikus postacímen.

Megjegyzés: amint azt már megszokhatták, a parcellák kiosztásánál elsőbbséget élveznek azok, akik a korábbi években is konyhakert-gondozók voltak.

Bátorítjuk idén is azokat, akiknek olyan termőföld-területük van, amelyet nem tudnak, nem szándékoznak megművelni – kár lenne parlagon hagyni, inkább ajánlják fel olyanok részére, akik szívesen veteményeznének, csak nincs hol, többen is jelentkeznének.

A korábbi években útjára indított ösztönzésnek eddig egy igencsak pozitív példája van – családi barátság szövődött a parcella tulajdonosa és a kertészkedő család között. Reméljük lesz még ilyen az elkövetkezőkben. Amennyiben valaki felajánlana területet, és nem ismer olyan személyt, aki gondozná a földet, szívesen segít a városháza ügyfélkapcsolati irodája a kapcsolatteremtésben, hiszen rendszerint jóval több a közösségi kert-igénylés, mint ahány parcella kiosztható.

Kérem ossza meg ismerőseivel: