Idén is lesz Laborkukac!

Laborkukac Diákvetélkedőre lehet jelentkezni

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának keretein belül működő Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékek hatodik alkalommal hirdetik meg a Laborkukac Diákvetélkedőt a romániai magyar általános- és középiskolások számára.

A vetélkedő célja a tanulók gyakorlati ismereteinek gyarapítása a biológia, kémia, környezettudomány és élelmiszertudomány szakterületeken.

A vetélkedő általános bemutatása:

A vetélkedő idén biológiai és környezettudományi, valamint kémiai és élelmiszertudományi témájú laboratóriumi kísérletek elvégzéséből és kiértékeléséből áll, amelyet részben az iskolában, részben a Sapientia EMTE Biomérnöki és Élelmiszertudományi Tanszékeinek laboratóriumaiban végeznek el a jelentkezők.

 

laborkukac1A verseny kategóriái:

I. kategória: 7–8. osztályos tanulók

• Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.
• Második forduló: Előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat elvégzése a SapientiaEMTE laboratóriumaiban.

II. kategória: 9–12. osztályos tanulók

• Első forduló: a megadott gyakorlatok elvégzése, eredmények dokumentálása és kiértékelése a megadott feladatlap alapján.
• Második forduló: Előzetesen megadott tematika alapján egy laborgyakorlat és egy szabadon választott érdekes kísérlet elvégzése a SapientiaEMTE laboratóriumaiban.

A vetélkedő szabályzata:

A versenyre 3 fős, általános és középiskolai diákokból álló csapatok nevezhetnek be. A csapattagok kötelezően csak egy iskola diákjai lehetnek. Minden csapat mellé kell egy vezető tanár, egy vezető tanár csak egy csapatot vezethet egy témakörben.A határidők betartása kötelező.

Az első forduló feladatlapjai letölthetők innen:

 Feladatlap IX-XII. biológia
 
Feladatlap IX-XII. kémia
 
Feladatlap VII-VIII. biológia
 Feladatlap VII-VIII. kémia

Kérjük a csapatokat, hogy a megoldásokat a megadott határidőre küldjék be az alábbi e-mail címre: laczkoizabella@sapientia.siculorum.ro

 

A vetélkedő programja

Tevékenység

Határidő

A feladatlap beküldése 2016. március 7.
Első forduló eredményhirdetése 2016. március 11.
A 9–12. osztályos csapatok érdekes kísérlet leírásának beküldése 2016. március 14.
Második forduló 2016. március 18.

 

Eredményes versenyzést, jó „kukackodást” kívánunk!

Kérem ossza meg ismerőseivel: