Idén több ifjúsági tevékenységet támogat Hargita Megye Tanácsa

A szakma szeretetére nevelnének már általános iskolában

Meghirdette Hargita Megye Tanácsa az ifjúsági tevékenységeket támogató programját 2017-re, amelyben ezúttal is Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak pályázhatnak. A korábbi évekhez képest újdonság a programban az, amelyet a szakoktatás fejlesztése és a kétkezi munka iránti megbecsülés visszaszerzése érdekében hoztak létre. Az elképzelés célja megszerettetni a gyermekekkel a munka örömét és sikereit, kreativitásuk fejlesztése érdekes elfoglaltságok révén, a fiatalok elmozdítása a közösségi oldalak mellől. Az általános iskolákban megvalósítandó műhelyprogramok és műhelyek megvalósítására is lehet pályázni, háztartás-ismereti és alapkulináris programok szervezésére, a digitális oktatás fejlesztésének támogatására úgyszintén. Újdonság az is, hogy a megyei tanács támogatja az I–VIII. osztályos tanulók utazási költségeit, hogy hozzáférjenek a sportolási lehetőségekhez az iskolák által kezdeményezett egészségmegőrzés program keretében, valamint az egyetemisták, diákok önkéntes és gyakornoki tevékenységét.

Szükségszerű, hogy olyan pályázatokat is meghirdessünk, amelyekkel a fiatalokat és tevékenységeiket támogassuk. Ezekkel olyan lehetőségeket biztosíthatunk számukra, amelyek külföldön már régóta léteznek, így elősegíthetjük a továbbfejlődésüket. Azok a fiatalok, akik idehaza aktívak, részt vesznek szervezetek munkájában, nagyobb valószínűséggel maradnak itthon vagy térnek haza külföldről, ezért is fontos minél több fiatal bevonása a közösségi életbe, mi ebben partnerek vagyunk – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök a kiírás kapcsán.

A felsoroltakon kívül az érintettek pályázhatnak tematikus táborok szervezésére tehetséges fiataloknak, diákok felkészítésére a képességfelmérő és érettségi vizsgákra, cseretáborokra fiataloknak és gyermekeknek, szemléltető didaktikai eszközök vásárlására, különböző ifjúsági tevékenységek szervezésére partnerségben a Hargita megyéhez hasonló hagyományokkal rendelkező megyék szervezeteivel és intézményeivel, iskolai és tudományos tevékenységek, versenyek szervezésére iskolásoknak és óvodásoknak. Az ifjúsági program keretében a megyei tanács támogatja a szakmai tapasztalatcserék és képzési programok szervezését, valamint a pályaorientációs szakmai és az „Iskola után iskola” program keretében folytatott tevékenységeket. Az érintettek pályázhatnak az iskolai digitalizációs programok keretében a gyakorlati képességek és applikációk fejlesztésének támogatására, interaktív és innovatív eszközök beszerzésére, valamint az önrész megszerzésére a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz.

A pályázatokat Hargita Megye Tanácsa iktatójában, valamint a területi irodákban lehet benyújtani, leadási határidő: április 19. A kiírás keretösszege 225 000 lej. A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei ifjúsági programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely elérhető a következő linken: http://hargitamegye.ro/hargita-megye-tanacsa/programok/aktiv-palyazatok/ifjusagi-program.html, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsa székhelyén: Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám, 208/A iroda, kapcsolattartó személy Ferencz Judit, telefon: 0266-207700/1308, e-mail: ferenczjudit@hargitamegye.ro.

Kérem ossza meg ismerőseivel: