Időjárás-előrejelzés: a hét második felében lehűlés várható

Éjszakánként fagyhat, és csapadék is valószínű

Szerdára felmelegedik, de utána fokozatosan lehűl az idő, és fel kell készülnünk a fagyos hajnalokra – derül ki az országos meteorológiai szolgálat (ANM) kéthetes előrejelzéséből.

A Bánságban és a Körösvidéken a következő napokban az időszakra jellemző átlaghőmérsékletnél melegebb lesz, 13-14 fokos maximumokkal, majd november 23-a után lehűlés kezdődik, 24-e és 30-a között már a legmelegebb órákban sem lesz több 8-10 foknál. A december további lehűléssel köszönt be, 4-6 foknál fennebb nem emelkedik a hőmérő higanyszála.

Erősen ingadoznak majd az éjszakai értékek: míg például november 22-én fagyos lesz a hajnal, a következő nap, 23-án már jóval enyhébb, 5-7 fokos pirkadatra számíthatunk. Ezt követően ismét fagypont körüli értékekig csökkennek a minimumok. Csapadék november 23-a és 28-a, majd december elseje után valószínűbb.

Erdélyben a következő napokban fokozatosan nőni fognak a nappali átlagértékek, a hétfői 6 fokról szerdára elérik a 11-12 fokot. Utána viszont ismét lehűlés kezdődik, a november 6-7 fokos maximumokkal köszön el, a december pedig ennél is hidegebb, 3-4 fokos nappali átlagokkal érkezik.

A minimumok Erdélyben is erősen ingadoznak a következő napokban: az első éjszaka után, amikor mínusz 1 fokot is mutathat a hőmérő, november 23-25-én 3-4 fokra enyhülnek a minimumok. November 26-a után viszont ismét lehűlés kezdődik, pirkadat előtt mínusz 2 fok is lehet egyes erdélyi régiókban.

Csapadékra november 28-áig, majd december első napjaiban számíthatunk.

A hegyvidéken is a szerdai lesz a legmelegebb nap, ekkor 5-6 fok is lehet a déli órákban; ezt követően itt is lehűlés kezdődik, a hőmérséklet nappal sem haladja meg sokkal a fagypontot, éjszakánként pedig mínusz 5, mínusz 4 fokra süllyed a hőmérséklet. A hegyekben a következő két héten mindvégig valószínű a csapadékos idő.


Forrás: www.agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: