Időjárás: ezen a héten enyhe lesz az idő

Jövő héten lehűlés és csapadék várható

Jelentős hőmérséklet-ingadozások várhatók a következő két hétben, csapadékra a hét elején, majd február 12-e után lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) február 5. és 18. közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A hétfőn közzétett prognózis szerint Erdélyben és Máramarosban február 12-éig a nappali csúcsértékek regionális átlaga 9 és 16 Celsius-fok között alakul. Ezt követően lehűl az idő, a jövő hét végén alig 2-3 fok körüli maximumokra lehet számítani. Éjszaka február 5. és 13. között 1-4 fokig hűl le a levegő, a jövő hétvégén azonban akár mínusz 5 fokra is. Csapadék Erdélyben hétfőn és kedden, majd február 13. után várható, Máramarosban csütörtökön és pénteken is, majd szintén február 13-a után.

A Bánságban és Körösvidéken is melegebb lesz ezen a héten, mint ilyenkor általában, 12 és 18 fok közötti maximumok, illetve 3 és 8 fok közötti minimumok várhatók. Jövő hétfőtől ebben a két régióban is lehűl az idő, a nappali csúcsértékek regionális átlaga 3-4 fok körül alakul, éjszaka mínusz 3, mínusz 4 fokig hűl le a levegő. Február 12-e után megnő a csapadék kialakulásának esélye.

A hegyekben is enyhe idő várható ezen a héten, 3 és 8 fok közötti csúcsértékekkel, illetve mínusz 2 és plusz 2 közötti minimumokkal. Jövő héttől lehűl az idő, a maximumok 4 fok körül alakulnak, éjszaka mínusz 10 fok is lehet. Csapadékra ennek a hétnek az első felében, majd 12-e után lehet számítani.


Forrás: agerpres.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: