Időseket ellátó szociális szolgáltatásokra pályázhatnak az önkormányzatok és a civil szervezetek

A pályázatokat március 8-ig lehet benyújtani

A vidéki településeken és a 20 ezer lakosnál kisebb városokban élő időseken segítünk, ezért támogatjuk a házi beteggondozást, a nappali foglalkoztató és rehabilitációs központok létrejöttét, szociális konyha létrehozását, falugondnoksági hálózatot.

A pályázaton önkormányzatok, civil szervezetek és egyházak egyaránt részt vehetnek.

Az idős személyek nem jelenthetnek terhet a társadalomnak, a családnak, a helyi közösségnek és a helyi önkormányzatnak. Mindannyian felelősséggel tartozunk időseinkért. A kormányban ezért azt RMDSZ azt képviseli, hogy minél több támogatás olyan szervezetekhez jusson, amelyek idősgondozással foglalkoznak. A mostani pályázatból a szükséges felszerelések, berendezések beszerzésére, személyi költségek kifizetésére, útiköltségre lehet költeni, de gépjárművet is lehet vásárolni ebből az összegből.

A pályázat összköltségvetése 124 millió lej, a pályázatokat március 8-ig lehet benyújtani a minisztérium székhelyén. A pályázat fontos előnye, hogy a minisztérium 2024. december 31-ig átvállalja ezeknek a központoknak és a szolgáltatásoknak a működési költségeit.

A pályázat további részletei itt olvashatóak.


rmdsz.ro

Kérem ossza meg ismerőseivel: