Ifi Napok Hargita megyében

A sport és az önkéntesség a középpontbanA fiatalokért, a fiatalokról szólnak az elkövetkező napok Hargita megyében. A Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság és Hargita Megye Tanácsa, partnerségben más szervezetekkel, a többéves hagyományokhoz híven május 6–10. között idén is változatos programokkal kívánja kimozdítani a fiatalokat. A szerdán kezdődő programsorozatot sajtótájékoztatón ismertették a szervezők kedden délelőtt a csíkszeredai megyeháza épületében, amelyen részt vett Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Csíki András, a Hargita Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság vezetője, illetve helyettese, Réti Zsófia.

ifi_napok_kisujsag_cover

Réti Zsófia fontosnak tartja, hogy a fiataloknak feltárják a lehetőségek egész tárházát, amelyet a különböző önkéntességi és továbbtanulási programok kínálnak. Ezért is választották az idei rendezvény mottójának: Tartsd a lépést!, hisz a fiatalok folyamatosan mozgásban vannak az életben és a sportban egyaránt.

– A hét folyamán a szórakozás mellett célunk a fiatalok széles körű tájékoztatása az önkéntességről, a tanulmányi lehetőségekről, hogy ezeket kihasználva táguljon a látókörük, és itthon tudják hasznosítani a tapasztalataikat – emelte ki az aligazgató. Ezt erősíti a szerdán délután 16 órától a Szabadság téren megrendezett COOLtúra is, amely a kulturális sokszínűséget mutatja be, különböző országokból érkezett önkéntesek voltából.

Csíki András igazgató a sportrendezvényeket ismertette: szerdán délelőtt 11 órától startol a nyílt futóverseny Csíkszeredában az Erőss Zsolt Aréna környékén, amelyre bárki beiratkozhat, aki fiatalnak érzi magát, a verseny után rögtön következik a díjazás is. Ugyancsak szerdán streetball és ollie meterer contest várja az érdeklődőket. Csütörtökön délután a megye különböző tánccsoportjai lépnek színpadra a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában, ahol bemutatkozási lehetőséget kapnak az Őrangyal program tehetségei is, így kerekes székes táncot és Down-kóros lányt is láthatnak a színpadon.

Pénteken Hargita Megye Tanácsával közösen szervezik meg Marosfőn a Nagyhagymás villában az Örökmozgó Ifjúság napot, ahol tájékozódási verseny, csapatépítő játékok és asztalitenisz-bajnokság várja a fiatalokat, délután különböző témájú műhelymunkákba kapcsolódhatnak be. A szervezők köszönetet mondtak a Harmopan Rt.-nek, hogy Marosfőn nápolyi szelettel kedveskedik a fiataloknak. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, a jelentkezési lap megtalálható az esemény közösségi oldalán, vagy igényelhető a djst.harghita@mts.ro e-mail címen.

ifi_napok1_kisujsag_cover

Barti Tihamér, Hargita Megye Tanácsának alelnöke kiemelte, hogy a megye különböző részeiről autóbuszokat biztosítanak a fiatalok számára, hogy mindenki ott lehessen Marosfőn, aki szeretne. Az alelnök megjegyezte, hogy a Hargita megyei vezetés a legfiatalabb egész Romániában, ezért is fontosnak tartják a fiatalok támogatását, a közéletbe történő bevonásukat. Az idei rendezvény az egészséges életmód és a sport köré épül fel, ami jelzésértékű. Az alelnök örömének adott hangot, hogy egyre több Hargita megyei ifjúsági szervezet pályázik sikeresen európai uniós programokra, példaként említve a legutóbb Marosfőn lezajlott Erasmus+ programot vagy az éppen zajló borzonti találkozót.

Vasárnap 10 órától a csíkszeredai Jégpálya utcából startol a XXX. Pro Európa futóverseny, amelyet 11 korcsoportban indítanak.

Az idei Ifi Napok partnerei: Székely Streetball, Vox Iuventutis Egyesület, Erdélyi Fiatalokért Egyesület, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Szakszervezetek Művelődési Háza, Csíki Diáktanácsok Egyesülete, Hargita Megyei Magyar Diáktanács, Csík Terület Ifjúsági Tanácsa, Gyerg Terület Ifjúsági Tanácsa, Udvarhelyszéki Ifjúsági Egyeztető Tanács, a Harmopan Rt. és a Sapientia Hallgatói Önkormányzata.

Részletes program az Ifi Napok Facebook oldalán:

https://www.facebook.com/events/1572784872972283/

Kérem ossza meg ismerőseivel: