Ifjúsági pályázatokat hirdetett meg a megyei tanács az őszre

Az ifjúsági tevékenységet támogató programokra pályázhatnak jogi személyiséggel rendelkező, Hargita megye területén ifjúsági tevékenységet folytató alapítványok, egyesületek, szervezetek és egyházak. Támogatott tevékenységek: tematikus táborok szervezése tehetséges fiataloknak, diákok felkészítése a képességfelmérő és érettségi vizsgákra, cseretáborok szervezése fiataloknak és gyerekeknek, szemléltető didaktikai eszközök vásárlása, különböző ifjúsági tevékenységek szervezése partnerségben a Hargita megyéhez hasonló hagyományokkal rendelkező megyék szervezeteivel és intézményeivel, iskolai és tudományos tevékenységek, versenyek szervezése iskolásoknak és óvodásoknak, fiatalok gasztronómiai ismereteinek elmélyítése a megfelelő felszerelések beszerzése által, az „Iskola után iskola” program keretében folytatott tevékenységek támogatása, amelyek nevelő, szabadidős tevékenységeket biztosítanak a diákok tanulási képességeinek fejlesztése érdekében, az önrész támogatása a más intézményekhez benyújtott pályázatokhoz. A pályázatok megvalósítási időszaka 2015. október 20–december 10. A pályázatokat Hargita Megye Tanácsa iktatójában, valamint a területi irodákban lehet benyújtani. A kiírás keretösszege 75 000 lej. Leadási határidő: 2015. szeptember 28., 10 óra.

A vissza nem térítendő támogatás a Hargita megyei ifjúsági programmal kapcsolatos dokumentációban leírtak értelmében kitöltött pályázati űrlap alapján igényelhető, amely elérhető a  www.hargitamegye.ro oldalon, illetve beszerezhető Hargita Megye Tanácsának székhelyéről, cím: Csíkszereda, Szabadság tér 5 szám, 208/A iroda, kapcsolattartó személy Ferencz Judit, telefon 0266-207700/1314, e-mail ferenczjudit@hargitamegye.ro.

– Szükségszerű, hogy olyan pályázatokat is meghirdessünk, amelyekkel a fiatalokat és tevékenységeiket támogassuk, ezekkel olyan lehetőségeket biztosíthatunk számukra, amelyek külföldön már régóta léteznek, így elősegíthetjük a továbbfejlődésüket. Azok a fiatalok, akik idehaza aktívak, részt vesznek szervezetek munkájában, nagyobb valószínűséggel maradnak itthon vagy térnek haza külföldről, ezért is fontos minél több fiatal bevonása a közösségi életbe, mi ebben partnerek vagyunk – nyilatkozta Borboly Csaba megyeelnök.

Kérem ossza meg ismerőseivel: