Igény van a bábudvari előadásokra

Bábszínház ősszel is

A Halvirág Bábszínház Gyergyószentmiklós központjában, a Halvirág Egyesület által bérelt térben, a Bábudvarban tartja előadásait. A Kőleves, Világszép Nádszál, Vert visz veretlent, avagy a róka és a farkas barátsága, A ládikó, valamint a legújabb Fogasmese – rövid történet a szájüregben című előadásokra gyűlnek össze a gyerekek.

A bábudvar egyre bővülő közönségnek havonta két alkalommal tartanak hétvégi  előadásokat. A legutóbb bemutatott Fogasmese című bábjátékra hétköznap délelőttönként is megtelik a nézőtér. A szájhigiénia fontosságáról szóló előadásra iskolákból szervezett csoportokban érkeznek a gyerekek.

babudvar

Szeptembertől összesen 14 alkalommal tartottak előadást, 500 nézőt számlálva. A hétvégi rendezvények családi programok is egyben, hiszen általában a szülők kísérik el a kicsiket vagy nagyszülők unokáikat. A maroknyi társulat nagyon örül, hogy minden alkalommal megtelik a nézőtér. Sok gyerek többször is kíváncsi ugyanarra az előadásra, szívesen jönnek a bábszínház állandó játszóhelyére. Ez megerősítő visszajelzés is, igény van a bábszínházra. “A Bábudvar kamaraterem jellege miatt szükséges az előre bejelentkezés, a nézőtér csupán 50 fő számára tud helyet biztosítani” – fogalmazott a társulat vezetője, Borsos Virág. Az előadásokat az egyesület közösségi oldalon hirdeti, valamint a helyi tévékben.

A bérelt teret pályázat útján, kizárólag támogató segítségével tartja fenn az egyesület. Gyergyószentmiklós Önkormányzata pályázat útján nagyban hozzájárul a bábudvari programok létrejöttéhez.

Kérem ossza meg ismerőseivel: